vrijdag 26 april 2024
Louisben Jagt speelt terug op doelman Giel Flokstra - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint slechte wedstrijd tegen hekkensluiter Dongen

Dongen – Doorgaans zijn wedstrijden van UNA tegen laagvliegers op de ranglijst moeilijke duels. VV Dongen, als laatste in de Derde Divisie, is altijd al een lastige tegenstander voor de geelzwarten. Deze zondag was dat niet het geval, maar ondanks het veldoverwicht van de slordig spelende Zeelster ploeg, werden toch drie punten in de wacht gesleept: het enige positieve punt van de wedstrijd.

We hebben het al vaker gezien: UNA domineert in de wedstrijd tot aan de zestien meterlijn. Dan houdt het op. Keeper Petar Stoskovic was door rugklachten niet van de partij. Giel Flokstra verving hem en dat deed hij uitstekend. Een van de weinige opgelegde kansen in de eerste helft was voor Mitchel van Rosmalen, maar die mikte net over de lat.

In de tweede helft werd het Dongense doel wel gevonden. Na 58 minuten schopte Sten Senders de 0-1 achter doelman Swen Heijstee. UNA leunde weer iets achterover en dat kwam ze duur te staan, want in de 77e minuut bracht Sel Bastmeijer de stand in evenwicht. Het duel leek weer op een gelijkspel af te stevenen, maar acht minuten voor tijd scoorde Max van den Akker de 1-2. Heel Dongen dacht aan buitenspel, maar het arbitrale trio had een andere mening. Met drie punten in de pocket vertrokken de geelzwarten (zonder bier in de bus…) richting Sportpark Zeelst.

58. Senders 0-1, 77. Bastmeijer 1-1, 82. van den Akker 1-2

UNA: Flokstra; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Senders, N. van Boekel (88. Aziz Dahir), van Rosmalen (88. Groenendijk); van den Akker (83. Bastiaans), Boogers, Respen (83. van Gerwen)
Dongen: Heijstee; Spijkers, van Bree, Hultermans; Clemens, Avontuur, Longo (59. Scheerlinck), Martens; Siemerink, Bastmeijer, Sesay (72. Bombarda)