donderdag 25 april 2024

Vierde overwinning op rij voor Rood Wit

Heeze – Door de laatste drie wedstrijden winnend af te sluiten wist Rood Wit, dat het aan één punt tegen RKSV Heeze voldoende had om zich ook volgend seizoen tweedeklasser te mogen noemen; het werden er 3. Rood Wit V. versloeg Heeze in eigen huis met 4-2 en eindigt uiteindelijk op een 8e plaats in de 2e klasse.

Rood Wit V. begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 5e minuut werd de score geopend. Via Jordy Maes en Gideon Pieschel belandde de bal bij Stef Schellekens die doelman Vincent Jansen kansloos liet. Niet veel later nam RKSV Heeze het heft in handen en had Rood Wit V. moeite om onder de druk uit te komen. In de 26e minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke: de gelijkmaker werd gescoord. Daar had het echter wel de hulp van Rood Wit V. voor nodig. Robert Bettgens raakte de bal ongelukkig, waardoor doelman Mark Smulders kansloos was. In de 34e minuut kwam Rood Wit V. goed weg nadat Koen van Lierop de bal op de paal schoot.

In de 2de helft gebeurde lange tijd niets. Het duurde zelfs tot de 60e minuut tot er weer wat actie te bespeuren was, maar toen was het ook meteen goed raak. Binnen een minuut wist Rood Wit V. twee keer te scoren! Eerst was het Mitchel Kluijtmans die na aangeven van Dave Brugman Rood Wit V. weer op voorsprong schoot. Korte tijd later was het Gideon Pieschel die de 1-3 op het scorebord bracht.

Een kwartier voor tijd was het wederom Pieschel die wist te scoren; na een pass van invaller Douwe Veenstra schoot Pieschel Rood Wit V. helemaal naar een veilige marge. Vlak voor tijd dacht Pieschel een hattrick te scoren, zijn inzet belandde echter op de paal. In de tegenaanval wist RKSV Heeze wèl te scoren. Invaller Tom Krieckaert schatte de voorzet van Ivo Moerenhout op waarde en met een droge schuiver liet Krieckaert Mark Smulders kansloos. De overwinning van Rood Wit V. kwam echter niet meer in gevaar.

5. Schellekens 0-1, 26. Bettgens 1-1 (e.d.); 62. Kluijtmans 1-2, 62. Pieschel 1-3, 75. Pieschel 1-4, 86. Krieckaert 2-4

Rood Wit V: Smulders; Verhoeven (73. d. Bruijn), v. Beek, Bettgens, Brugman; Kluijtmans, Maes (61. v. Doorn), Schellekens, Damman; Fasen (65. Veenstra), Pieschel