dinsdag 23 april 2024
Steven Cools en Danny Das in duel met Wesley Jeoffrey van Brabantia - Foto: Herman Schoemaker

Marvilde neemt na een jaar afscheid van 1e klasse

Strijp/Eindhoven – Het eerste jaar ooit in de eerste klasse in het jaar van het 90-jarig bestaan van Marvilde blijft vooralsnog ook het enige jaar op dit niveau. Marvilde is er niet in geslaagd om degradatie af te wenden. Vandaag werd verloren bij Brabantia, maar deze uitslag was niet van belang, omdat de concurrent voor de nacompetitie, Moerse Boys, won bij Beerse Boys.

Marvilde had al vaker deze competitie punten laten liggen en daarom stond het al langere tijd op de laatste plaats. Marvilde was zeker niet de slechtste ploeg in de 1e klasse C, maar door de vele (zware) blessures kon maar weinig in de sterkste opstelling gespeeld worden. Marvilde speelde vandaag niet haar beste wedstrijd, maar Brabantia is gewoon een sterke ploeg die door de overwinning van vandaag de nacompetitie in gaat voor promotie naar de Hoofklasse. Vanwege Moederdag kregen alle moeders voorafgaand aan de wedstrijd een roos aangeboden door Brabantia!

Na deze vriendelijkheden was vooral Brabantia de baas op het veld. Marvilde probeerde wel, maar kreeg nooit uitzicht op een overwinning. In de 8e minuut kwam een corner van Ties Bazelmans vanaf rechts bij de tweede paal bij Tommy van de Wiel terecht, die de bal opnieuw in het doelgebied bracht, waarna Danny Das deze op de lat schoot. Eén minuut later mocht Patrick Kraker alleen richting Richard Prinsen met Stijn Louwers in zijn nek. Een klein duwtje van Stijn leverde een matig schot van Kraker op wat dus naast het doel ging. In de 21e minuut kwam een vrije trap vanaf de linkerkant bij de geheel vrijstaande Joshua Tan terecht. Hij had niet in de gaten dat hij heel veel vrijheid had en kopte slecht op doel, ver naast.

Op het half uur was er een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied op ruim 20 meter. Na een kort tikje van Danny Das schoot Rick van den Bogaard de bal op de bovenkant van de lat. Twee minuten later schoot Luc Martens vanaf rechts voor het doel langs vanaf 25 meter. Tien minuten voor de rust nam Florian Ross een vrije trap tegen de zijlijn aan op 35 meter van de cornervlag. De slechte vrije trap werd door de wind gedragen en vloog zomaar in het doel over doelman Richard Prinsen, die op dat moment net uit kwam, 1-0.

Na zeven minuten in de 2e helft was de wedstrijd gespeeld. Alex Haas schoot net binnen het strafschopgebied de bal in de verre hoek, 2-0. Twintig minuten voor het einde kreeg Tommy Boogers nog een grote mogelijkheid om Marvilde terug in de wedstrijd te schieten. Een voorzet van Michael Maessen vanaf links kwam op 6 meter bij Tommy terecht. Hij wilde de bal eerst aannemen, maar daardoor kreeg doelman Jesse Renders de kans om de bal te pakken. In de eerstvolgende aanval van Brabantia schoot Ferry Aerts op doel. Richard Prinsen liet het schot los, waarna Patrick Kraker de bal intikte, 3-0.

Tien minuten voor het einde leverde balverlies van Jasper Jakobs van Marvilde op het middenveld een diepe bal op Mitchel Smits op. De oud speler van Marvilde, nèt 2 minuten in het veld, ging alleen richting Richard Prinsen, omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 4-0. Twee minuten voor het einde mocht Tommy Boogers nog zorgen voor de eretreffer, maar alleen op weg richting doelman Renders wist de doelman van Brabantia de inzet van Tommy te keren. Ook dit was Marvilde dus niet gegund.

Volgende jaar mag Marvilde zich proberen te herstellen in de tweede klasse. Na het kampioenschap in de tweede klasse vorig jaar was dit jaar al snel duidelijk dat het een uitdaging zou worden om voor handhaving te zorgen. Het was mooi om tegen topploegen als Baronie en GOES te spelen, maar deze teams zijn echt een maatje te groot. De overige ploegen in de 1e klasse waren niet veel beter dan Marvilde, maar uiteindelijk kwam Marvilde toch net tekort.

35. Ross 1-0; 52. Haas 2-0, 71. Kraken 3-0, 80. Smits 4-0

Marvilde: Prinsen; v. Vark, v.d. Wiel, Louwers, Maessen; Martens (64. Boogers), Cools, Das, Bazelmans; v.d. Bogaard (75. Jakobs), Kiebert
Brabantia: Renders; Kruizinga, Breton,Tan, Schalkwijk, Jeoffrey (75. Pikero), Maxwell, Kraker, Aerts, Haas (78. Smits), Ross