donderdag 25 juli 2024
Feestje bij UNA na de 1-2 van Nick Tielemans (rechts) - Foto FEBI

Zeelucht doet UNA goed

Katwijk – In de laatste fase van de competitie is het onderaan de ranglijst nog ongemeen spannend. Twee clubs degraderen rechtstreeks en de nummers vijftien en zestien belanden in de nacompetitie. Voor UNA is de kust nog niet helemaal veilig. Het team van Mark Schenning deed al goede zaken tegen Spakenburg en de driepunter van afgelopen zaterdag bij Katwijk brachten UNA al een heel eind richting veilige haven.

Er stond een ferme wind op Sportpark de Krom in Katwijk aan Zee. Voor UNA was er alles aan gelegen om de volle buit binnen te halen. Voor Katwijk stond er nog maar één ding op het spel: beste amateurclub van Nederland worden. In het begin van de wedstrijd ontstond een juweel van een kans voor de thuisploeg toen Mengerink zijn schot al in het lege UNA-doel zag verdwijnen, echter de paal stond op de goede plek.

Na enig aftasten kroop UNA opeens uit haar schulp. De eerste mogelijkheid voor de geelzwarten was ook meteen raak. In de zestiende minuut stond Mart v.d. Gevel zelf aan de basis van die treffer. Op aangeven van Benjamin van Wanrooij kopte hij fraai binnen: 0-1. Nog voor de pauze kwam de ploeg van trainer Dick Schreuder langszij door een treffer van Mike v.d. Ban, alhoewel daar toch een buitenspel geur aan zat.

Met de wind in de rug begon UNA aan het tweede bedrijf en na een uur voetballen nam Nick Tielemans de bal op de slof en keeper Mark de Vries had het nakijken: 1-2. UNA kwam steeds beter in de wedstrijd en demonstreerde dat het niet tevreden zou zijn met een gelijkspel. In de 78e minuut kreeg Rob van Boekel het op z’n heupen. Na een technisch hoogstandje zag hij dat doelman De Vries nogal ver voor zijn doel stond en lobde de bal schitterend over hem in het doel: 1-3; een wereldgoal! Het was nog niet de eindstand, want Robbert Susan bracht de 2-3 nog op het scorebord en die stand kwam niet meer in gevaar.

UNA deed weer een goede stap richting behoud. Er resten de Zeelstenaren nog drie duels: thuis tegen Jong Sparta en HHC Hardenberg en uit bij Kozakken Boys: geen gemakkelijke wedstrijden, maar die waren er dit seizoen toch al niet.

Doelpunten:
16. v.d. Gevel 0-1, 32. v.d. Ban 1-1; 59. Tielemans, 78. R. v. Boekel,

Opstelling:
UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar (74. Tieben), N. v. Boekel, v. Wanrooij; Boogers (71. R. v. Boekel), Tielemans, v.d. Gevel (87. v.d. Meer)
Katwijk: d. Vries; Hamdi, v. Dam (68. Achefay), Susan, v. Weerdenburg, v.d. Ban, v. Noord, Blokland, d. Loor, Plat (68. v. Oijen), Mengerink (71. Sanchez)