Mark Smulders stond weer zijn mannetje met enkele prachtige reddingen - Foto: Gerard Verdonschot, Someren

Zuur verlies Rood Wit in 94e minuut

Someren – Op Tweede Paasdag was Rood-Wit te gast op sportpark De Potacker in Someren. Een belangrijk duel voor beide teams. Someren strijdt mee om een periodetitel en Rood-Wit probeert de nacompetitie te ontlopen. Na een geen hoogstaande eerste helft was de tweede helft een helft met veel (open) kansen voor de thuisploeg. Goed keeperswerk van Mark Smulders en een goede verdediging weerhielden Someren van de winnende treffer totdat die in de 94e minuut  alsnog viel.

De Veldhovenaren begonnen slap aan het duel. Dit leidde al in de 6e minuut tot een doelpunt. De opbouw over rechts werd eenvoudig door Someren verstoord, waarna Someren-speler Maico Meulen wegdraaide van Roodwitter Robert Bettgens die net voor de 16-meterlijn een overtreding begin. Uit deze vrije trap trapte Someren-speler Salim Zeroual de bal buiten de muur om laag over de grond onhoudbaar binnen de palen in het zijnet, 1-0. Someren bleef ook hierna de bezoekers onder druk zetten met twee doelrijpe kansen voor Koen de Louw. Zijn schot en zijn kopbal gingen rakelings over het doel. De Roodwitters bleven loeren op die ene kans en die kwam in blessuretijd. Invaller Mike Meulenbroek scoorde de gelijkmaker na een verre ingooi van Michael Damman: 1-1.

In de tweede minuut van de tweede helft had Roodwitter Bart Driessen bij een counter de kans op de 1-2 maar zijn schot strandde op de boarding net naast het doel. Echte kansen waren er hierna niet te noteren voor de bezoekers. Dit in tegenstelling tot Someren (lees: Koen de Louw) die minstens vier kansen kreeg om de 2-1 op het scorebord te brengen, maar zonder resultaat. De meest voortreffelijke keepersactie was in de 77e minuut van Mark Smulders die eerst de bal stopte en direct daarna zich helemaal strekte om de bal onder de voeten van uitblinker Salim Zeroual weg te halen!

De Roodwitters bleven strijden voor een winstpunt maar in de 94e minuut viel dan toch nog het spreekwoordelijke doek. Vanuit een voorzet over rechts kopte diezelfde Salim Zeroual de bal onhoudbaar tegen de touwen, 2-1. Een zuur verlies voor de Roodwitten die 95 minuten lang hard hebben gestreden maar eerlijkheidshalve is de eindstand wel in lijn met het spelbeeld.

6. Zeroual 1-0, 45+1. Meulenbroek 1-1; 94. Zeroual 2-1

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens, v. Beek, Slegers; v., Doorn, Günüç, Maes (43. Meulenbroek), Brugman; v. Bladel (46. Schellekens), Driessen