zaterdag 27 april 2024
Drukte in het Wijchense strafschopgebied bij een vrije schop van Sten Senders - Foto: Thieu Vlemmix

Zwaarbevochten gelijkspel voor UNA tegen AWC

Zeelst – Op papier leek het een niet al te lastige wedstrijd voor UNA. De tegenstander AWC uit Wijchen stond in de middenmoot, UNA volgde met een 2e plaats de koploper SteDoCo. Maar de werkelijkheid bleek anders. In een moeizame wedstrijd behaalde UNA een zwaarbevochten puntje, waarbij de gelijkmaker voor de geelzwarten pas in blessuretijd op het scorebord kwam.

In de eerste wedstrijdminuten leek er voor UNA weinig aan de hand. Met schoten van Brian Boogers (als een mirakel via de lat terug in het veld) en Thomas Horsten (net naast) zag het er veelbelovend uit. Maar in de 9e minuut werd alles anders toen een knappe aanvalsflits van de bezoekers UNA’s anders zo potdichte verdedigingscentrum verraste: op aangeven van Daan Pauwels zorgde Boy Visser voor de rake afronding: 0-1.

Daarna bokste de ploeg van de aan het einde van dit seizoen vertrekkende coach Harrie Gommans heel lang vergeefs op tegen de stug en hard verdedigende bezoekers. Nadat Idar Kramer vanwege een zware overtreding in de 88e minuut het veld was afgestuurd, kopte Yoeri Sijbers in de 91e minuut toch nog de zwaarbevochten, maar dikverdiende gelijkmaker (1-1) binnen. UNA had daarna nog voor de winst kunnen zorgen, maar Jeroen van Schoonhoven kopte net over en Max van den Akker kreeg de bal er vlakbij de doellijn niet in. (verslag Thieu Vlemmix)

15. B. Visser 0-1; 90+1. Sijbers 1-1

UNA: Stoskovic; Horsten (78. Johnson), Scheepers, Sijbers, van Casand; Senders, Smeins, Respen (64. van Schoonhoven); van den Akker, Boogers, Tielemans (64. Nguyen)
AWC: T. van de Groes; Jansen, Kramer, Veltmaat, Brussaard (65. Seqqal), B. Visser (75. Hubers), de Bruijn (69. J. van de Groes), Saltani, Pauwels, Straten, Berends