vrijdag 26 april 2024
Van Vark wordt in de 96e minuut vastgehouden binnen de 16 - Foto: Ronald Otter

Marvilde na pittige wedstrijd uit beker

Woensel – Na 2 overwinningen in de laatste 2 competitiewedstrijden stond vandaag de bekerwedstrijd bij Unitas’59 op het programma. In een wedstrijd mag je zover gaan als een scheidsrechter toelaat. Unitas’59 zocht de grens op en de scheidsrechter liet dat toe en hoewel dit geregeld over de grens ging is dat natuurlijk het goed recht van de thuisclub. Marvilde dolf uiteindelijk na een 4-4 eindstand het onderspit na strafschoppen.

Al in de eerste minuut leverde een terugspeelbal, die door doelman Sam van Rooij werd opgepakt, een vrije trap op 12 meter op voor Unitas’59. Na veel klutsballen kon Marvilde deze situatie uitverdedigen. Meteen de aanval hierna speelde Robbert Born de bal diep over links op Max van den Akker, die op doelman Tom Molenberg stuitte. In de rebound werd een schot van Tayfun Yilmaz geblokt.

In de 27e minuut kwam Unitas op voorsprong. Vanaf 23 meter schoot Wesley Woo – na wat kappen net buiten de 16 – de bal in de korte hoek, 1-0. Rond de 35e minuut draaide Marvilde deze achterstand om naar een voorsprong. Eerst gaf Dennis van de Weijer de bal diep op Max van den Akker, die de doelman op de rand van het strafschopgebied omspeelde, 1-1. Twee minuten later gaf Tayfun Yilmaz de bal aan Max van den Akker, die de bal voor gaf, waarna Mathijs de Bie de bal in een leeg doel kon tikken, 1-2. Hiermee werd de rust bereikt, maar in de tweede helft gebeurde er veel.

In de 56e minuut kreeg Jelle Born van dichtbij de bal tegen zijn arm geschoten in het strafschopgebied en naast een gele kaart voor Jelle mocht Richard Hermans de penalty nemen en binnen schieten, 2-2. Hierna werden er meerdere (te) forse overtredingen gemaakt door spelers van Unitas, waarbij o.a. Clint van Doorn diverse keren te fors werd aangepakt door Cas Kuipers. De scheidsrechter trad hier niet tegen op, maar had wel meerdere kaarten over voor de begrijpelijke reactie vanaf de bank. Hierdoor kreeg de Marvilde-trainer 1x en zijn assistent-trainer zelfs 2x geel en dus rood. De Unitas-trainer snapte goed dat Cas Kuipers was ontsnapt aan een rode kaart en haalde hem dan ook van het veld af.

Tien minuten later was er op links een één-tweetje tussen Max van den Akker en Tayfun Yilmaz. Hierna gaf Max de bal breed op Mathijs de Bie die de bal weer in kon tikken, nu voor de 2-3. Twintig minuten voor het einde reageerde invaller Nawid Sadat het snelste bij een diepe bal en tikte de 3-3 in het doel. In de 79e minuut stuurde Jelle Born Max van den Akker diep. Op de rand van  het strafschopgebied schoot Max ongecontroleerd over het doel. Twee minuten later schoot Antonio Balta vanaf links diagonaal op de binnenkant van de paal, waarna deze terug het veld in kwam.

De climax kwam in de 94e minuut toen Unitas de beslissende treffer leek te maken. Een  voorzet vanaf rechts werd voorbij de tweede paal ingekopt door Max Leidelmeijer, 4-3. In het alles-of-niets offensief van Marvilde werd Wouter van Vark twee minuten later in het strafschopgebied omlaag getrokken en de toegekende strafschop werd benut door Max van den Akker, 4-4. De wedstrijd was ten einde en de strafschoppenserie werd door Marvilde met 4-2 verloren. Hierdoor is het bekeravontuur ten einde en kan Marvilde zich volledig op de competitie richten.

27. Woo 1-0, 36. v.d. Akker 1-1, 38. d. Bie 1-2; 56. Hermans 2-2 (str), 64. v.d. Akker 2-3, 71. Sadat 3-3, 90+4. Leidelmeijer 4-3, 90+6. v.d. Akker 4-4 (str)

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; Bazelmans, J. Born, v.d. Weijer (85. Kantelberg); d. Bie, Yilmaz, v.d. Akker
Unitas’59: Molenberg; Vermeulen (61. Drijver), Hermans, Bartels, Vissers; Forner Cuenca, Woo, Timmers; Leidelmeijer, Rosier (69. Balta), Kuipers (61. Sadat)