dinsdag 19 maart 2024
Stijn Louwers in zijn laatste wedstrijd voor Marvilde - Foto: Ruud Bertels

Marvilde sluit competitie af met 0-3 nederlaag

Meerveldhoven – Deze laatste wedstrijd van de competitie stond voor Marvilde vooral in het teken van afscheid nemen. Stijn Louwers, Tommy Boogers, Jeroen Keeris en Max van de Gevel namen afscheid. De wedstrijd had verder weinig om het lijf. Marvilde was al weken uitgespeelt en Eindhoven was al zeker van de nacompetitie. Over de gehele wedstrijd was Eindhoven beter en behaalde dan ook een verdiende overwinning.

In de 19e minuut mocht Rowan van Rooij alleen op Jeroen Keeris afgaan. In het strafschopgebied tikte hij de bal rustig langs de afscheidnemende doelman van Marvilde, 0-1. Na de rust werd het onweer zo hevig dat de scheidsrechter de wedstrijd stil moest leggen. Toen de meeste andere wedstrijden al afgelopen waren werd de wedstrijd hervat voor de laatste 40 minuten. In de 66e minuut scoorde Rowan van Rooij ook de 0-2 en een kwartier voor het einde zorgde Gino de Wijs voor de 0-3.

Al bij al heeft Marvilde een prima seizoen gehad. Met het bereiken van de halve finale van de districtsbeker werd plaatsing voor de TOTO KNVB beker (2018-2019) veilig gesteld. Toen de halve finale verloren werd was ook de fut verdwenen en werd in de laatste zeven wedstrijden zes keer verloren en één keer gewonnen. Met een negende plek is het seizoen afgesloten, nadat al lange tijd duidelijk was dat niet meegespeeld kon worden voor de bovenste plaatsen en er ook geen dreiging van onderuit kwam.

De eerstvolgende officiële wedstrijd van Marvilde is in het weekend van 18 en 19 augustus: de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

19. v. Rooij 0-1; 66. v. Rooij 0-2, d. Wijs 0-3

Marvilde: Keeris (86. Prinsen); Vroomen, v.d. Wiel, Louwers (77. Maessen), v. Vark; Kiebert, Bazelmans, Bertels; Boogers (70. Yilmaz),  Nawabi, v.d. Gevel