vrijdag 26 april 2024

RKVVO puntloos tegen FC Eindhoven AV

Eindhoven – Na Marvilde moest dit weekend opnieuw een Veldhovense ploeg zijn meerdere erkennen in de amateurs van FC Eindhoven. Ondanks dat RKVVO goed partij gaf, kon er geen puntje mee terug naar Oerle genomen worden. FC Eindhoven is duidelijk een van de kandidaten voor het kampioenschap, RKVVO moet snel punten gaan pakken om niet in de onderste regionen van de 2e klasse terecht te komen.

Al vroeg in de wedstrijd opende FC Eindhoven de score: in de 5e minuut vond Gino de Wijs het net met een laag schot schuin rechts voor de goal. FC Eindhoven had de gehele 1e helft een sterk overwicht en was met snelle aanvalsacties regelmatig gevaarlijk. Het was echter RKVVO dat de 2 grootste kansen kreeg. In de 35e minuut wist Martijn van Dijk de linksback Verbeek van FCE op snelheid te verschalken en zijn voorzet kwam gevaarlijk voor de goal. In de 1e inzet wist Bas van Doormalen de bal net niet genoeg te toucheren waardoor deze rakelings langs de verkeerde kant van de paal belandde. 5 minuten later was het Thijs Offermeijer die de bal door het hobbelige veld verkeerd raakte waardoor ook deze net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdween. FC Eindhoven ging met 1-0 de rust in, maar was gewaarschuwd.

De 2e helft ging RKVVO dan ook sterk van start met een licht overwicht op met name het middenveld zonder dat dit tot noemenswaardige kansen leidde. Links en rechts ontstond er wat onnodige irritatie in het veld hetgeen leidde tot gele kaarten over en weer. Luuk Soetens en Jorrit Mol vielen nog in maar het mocht niet meer baten. Het was opnieuw Gino de Wijs die in de “dying seconds” met een prachtige passeerbeweging, letterlijk op de zijlijn, Sjors van Baren wist te verschalken; hij kon vrij van tegenstand de zijkant van de 16-meter in om met een prachtig schot in de verre bovenhoek van de goal zijn actie optimaal te bekronen.

Al met al een verdiende zege voor FC Eindhoven AV ondanks het niet onverdienstelijke spel van RKVVO. Dit geeft toch enigszins hoop voor het komende weekend als RKVVO het zaterdagavond thuis gaat opnemen tegen dorpsgenoot Rood-Wit. Met slechts 2 punten op de teller een belangrijke wedstrijd, zo vroeg al in het seizoen.

5. De Wijs 1-0; 90. De Wijs 2-0