zaterdag 27 april 2024
Martijn van Dijk scoort zijn 3e treffer - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO kruipt op ranglijst naar boven

Oerle – Een wedstrijd die met recht een sleutelduel zou kunnen worden genoemd. Zowel RPC als RKVVO zijn stevige middenmoters, maar omdat het allemaal nog erg dicht bij elkaar zit in de competitie zou de uiteindelijke winnaar wel eens spekkoper kunnen zijn en opstomen naar de kop van de ranglijst. Twee elftallen ook die volledig aan elkaar gewaagd lijken gezien eerdere edities van deze wedstrijd in vorige seizoenen. Beide elftallen wisten wat er op het spel stond en maakten er op Sportpark de Heikant een vermakelijke wedstrijd van, dat stond eigenlijk al op voorhand vast.

RKVVO kwam furieus uit de startblokken en al in de eerste minuut resulteerde dat in een dot van een kans. Van dichtbij was Thijs Offermeijer echter niet in staat om de RPC-doelman te verschalken. Al snel werd RPC sterker en zette RKVVO fors onder druk. Dit resulteerde in 5 corners op rij waarvan de laatste uiteindelijk voor de eerste keer deze wedstrijd de paal raakte, een ouderwetse inswinger.

Halverwege de eerste helft kwam RKVVO beter in de wedstrijd met enkele goede aanvallen tot gevolg. Echter in de 30e minuut was het wederom RPC wat het aluminium raakte door een verwoestend afstandsschot. Sven van den Oever was op dit schot kansloos geweest. Het engeltje op de lat bij keeper van den Oever, die overigens een puike wedstrijd keepte, deed vervolgens wonderen aan de andere kant. Een strakke voorzet van Jordan Bujitu, aanname door Martijn van Dijk, en op diens schot had de keeper van RPC geen antwoord. De 1-0 stond op het bord en RKVVO werd sterker en sterker.

In het begin van de 2e helft was het wederom RKVVO dat vol op de aanval speelde en diverse kansen creëerde. Toch was het RPC dat het eerste echt gevaarlijke schot op het doel afvuurde, maar dit werd vakkundig verwerkt door van den Oever. In de 60e minuut zette RKVVO een aanval op links op en uit de voorzet van Rob van der Plaat was het Jeroen Antonis die vanaf de 16 meter een schot afvuurde op het doel van RPC. Binnen de 16 werd dit schot onreglementair (hands) gestopt door een verdediger van RPC. Martijn van Dijk nam de pingel dankbaar in ontvangst en de stand werd 2-0. Deze 2-0 was op dat moment verdiend maar RPC bleef gevaarlijk.

In de 67e minuut werd echter de angel uit de aanval van RPC gehaald toen 1 van de voorwaartsen van RPC na 2x geel van het veld werd gestuurd. Desondanks was het RPC dat opnieuw het aluminium trof, voor de derde keer deze middag. In de 85e minuut bekroonde Martijn van Dijk zijn uitstekende wedstrijd met zijn derde doelpunt. Op aangeven van Rob van der Plaat liet hij deze middag voor de derde keer de keeper van RPC kansloos, 3-0. De wedstrijdbal was dan ook zijn prooi!

Met deze overwinning stijgt RKVVO naar de 3e plaats op de ranglijst. De komende drie duels met ploegen uit de top-5 (EFC, Marvilde en Someren) zijn cruciaal in de weg omhoog van de ranglijst!

30. v. Dijk 1-0; 60. v. Dijk 2-0 (str), 85. v. Dijk 3-0

RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Segers, v. Baren, Sterken; v. Reijen, v. Doormalen (76. Vruggink), Offermeijer; Bujitu, v. Dijk (86. v. Run), v.d. Plaat