dinsdag 21 mei 2024

Aanvaller Jordan Bujitu van RKVVO naar Marvilde

Meerveldhoven – De selectie van 2e klasser Marvilde is voor komend voetbalseizoen opnieuw uitgebreid. De 24-jarige aanvaller Jordan Bujitu komt over van plaatsgenoot RKVVO. Bujitu wil zich met deze stap verder ontwikkelen als voetballer. Zijn ambitie is om uiteindelijk op 1e klasse niveau te voetballen en ziet bij Marvilde een ambitieuze groep die voor het kampioenschap wil en kan strijden.

Bujitu begon met voetballen bij KFC Flandria in België. Vanwege de vele verhuizingen van zijn ouders speelde hij vervolgens in jeugdteams van diverse clubs zoals OSS’20, FC Oploo en FC Maasgouw. In 2013 kwam hij in Oerle terecht in de B-tjes van RKVVO. Na enkele jaren in de jeugd brak hij in het seizoen 2015/16 onder trainer Walter van Ommeren door in het 1e team van RKVVO. Een seizoen later werd hij zelfs met 11 treffers topscorer van RKVVO.

De nèt 24 jaar geworden aanvaller ziet de 2e klasse niet als eindstation van zijn voetbalcarrière. Hij wil minimaal 1e klasse niveau bereiken en maakte in de zomer van 2018 dan ook de overstap naar Brabantia. Bij de Eindhovense 1e klasser kwam Bujitu echter nauwelijks aan spelen toe, wat grotendeels werd veroorzaakt door een slepende knieblessure. Twee operaties volgden waarna de pijn verdween en de aanvaller weer met plezier aan voetballen dacht. Om weer op niveau te komen keerde Bujitu bij aanvang van het seizoen 2019/20 terug bij de blauwgelen in Oerle.

Jordan Bujitu wil zich echter verder ontwikkelen en ziet daar bij plaatsgenoot Marvilde meer mogelijkheden toe. Zoals Bujitu aangeeft “De trainers hebben een goede indruk achtergelaten nadat ik op gesprek ben geweest. Ook ken ik nog een paar jongens uit de Marvilde-selectie van de tijd in de jeugd. Dat motiveerde me zeker ook om naar Marvilde te gaan voetballen, omdat ik weet wat voor kwaliteit ze hebben. En zeker niet onbelangrijk, Marvilde heeft een ambitieuze groep die voor het kampioenschap in de 2e klasse wil strijden”.

Bujitu is duidelijk op en top gemotiveerd om met Marvilde de strijd aan te gaan voor het kampioenschap in de 2e klasse en daarmee zijn ambitie om te voetballen op 1e klasse niveau te zien uitkomen.