zondag 23 juni 2024
Thomas Horsten ontvangt de bal van Brian Boogers

Angstig UNA gaat weer voor de bijl

Zeelst – Woensdag kreeg UNA een pak slaag van Hercules. Zouden de mannen van trainer Harrie Gommans daar iets van geleerd hebben? Ja, wel iets, maar niet voldoende, want deze zondag ging het opnieuw mis in de thuiswedstrijd tegen ADO’20.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen de roodwitten uit Heemskerk liet UNA aanvankelijk zien dat men meer van plan was dan drie dagen geleden. Regelmatig zochten de geelzwarten de helft van de tegenstander op, maar het grote euvel: kansen scheppen, bleef ook nu van kracht. Slechts één mogelijkheid ontstond toen een schot van Niek van Boekel van richting werd veranderd en doelman Nick Boom met moeite de bal over het doel kon tikken.

Na rust kwam Max van den Akker in de ploeg voor Niek van Boekel. Al meteen had hij pech met een enorme pegel die zowel de rechter als linker paal raakte maar niet in het net verdween. Naarmate het tweede bedrijf vorderde verviel UNA steeds meer in een krampachtige verdedigende modus. Zelfs Brian Boogers, die we bij UNA kennen als iemand die voor doelpunten kan zorgen, verkeerde teveel in de buurt van zijn eigen doel.

UNA was angstig en angst leidt vaak tot onheil. Dat kwam er dan ook in de 55e minuut. Luc Schuffelen bracht de stand op 0-1. Helaas was de ploeg van Gommans niet van plan om bij die stand de defensieve instelling te verlaten, ondanks het feit dat de coach zich zowat schor schreeuwde om dat wel te doen. Een bang UNA durfde de aanval niet op te zoeken. ADO’20 vond dat een goed plan en toen Jan-Willem Tesselaar zich liet vallen binnen de zestien, wees scheidsrechter Prick naar de stip en Tesselaar scoorde de 0-2.

Binnen een week liepen de Zeelstenaren zoveel averij op dat een uitzicht op een goed seizoen nu ver weg is.

Doelpunten:
55. Schuffelen 0-1, 74. Tesselaar 0-2

Opstellingen:
UNA: Huybers; Horsten, Scheepers (64. R. van Boekel), Sijbers, Jagt (70. Tielemans); Boulghalgh (64. Franssen), van Gerven, N. van Boekel (van den Akker), Boogers; Senders, Koç
ADO’20: