zaterdag 27 april 2024
Man-of-the-Match Jesse Wielinga in actie - Foto: Thieu Vlemmix

Brabantse derby eindigt onbeslist

Zeelst – De topper en streekderby in de 3e divisie tussen Gemert en UNA kende vandaag geen winnaar. Een gelijkspel was ook de enige juiste weergave van twee ploegen die niets voor elkaar onderdeden en zich nauwelijks uitgespeelde kansen creëerden.

De wedstrijd begon aan Zeelster kant met 2 wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen OJC Rosmalen. Nick Tielemans en Bassou Boulghalgh stonden in de basis terwijl Jeroen van Schoonhoven en Alex Smeins op de reservelijst stonden.

Het eerste kansje van de wedstrijd kwam na 4 minuten toen een voorzet van Sten Senders bij de eerste paal net naast/over werd getikt door Jesse Wielinga. Vervolgens zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd met twee goed voetballende ploegen, waarbij de geelzwarten wat meer balbezit hadden. Gemert kreeg een eerste kans nadat een lange bal van Erwin van den Broek via een kopbal van Eon Hermann bij Matt Bolhuis kwam. ZIjn schot belandde echter redelijk simpel in de handen van Petar Stoskovic.

Met een kleine 10 minuten te spelen begon Gemert wat meer te drukken. Een vrije schop op de punt van het strafschopgebied (na een overtreding op Eon Hermann) werd door Dylan van Diepen ver overgeschoten. Ralf Kemper kopte 4 minuten laten een voorzet van rechts net over het UNA-doel en een vrije schop op 18 meter voor het UNA-doel werd door Erwin van den Broek klem in de handen van de naar de hoek duikende Petar Stoskovic geschoten. Kansjes …. meer waren het niet.

In de tweede helft duurde het tot de 53e minuut voordat er weer een kansje was. Gemert kreeg 2 hoekschoppen op rij, waarbij de tweede voor wat onrust in het Zeelster strafschopgebied zorgde. Een schotje kwam echter simpel in de handen van Stoskovic. Het antwoord van UNA kwam 5 minuten later: een diepe bal op Max van den Akker werd door de Gemertse defensie verkeerd ingeschat. De UNA linksbuiten kon 1-op-1 op keeper Stefan Tielemans af gaan, maar hij kon de korte hoek niet vinden.

In de 68e minuut was het weer een kansje voor Gemert toen Joey van Casand in eerste instantie de bal verkeerd raakte binnen de 16. Eon Hermann kreeg daarom de ruimte om vol aan te leggen, maar in tweede instantie kon Van Casand de bal perfect blokken.

Na de nodige wissels leek de wedstrijd op een – terecht – gelijkspel af te stevenen. Toch had UNA-invaller Alex Smeins nog voor een ander scenario kunnen zorgen, maar zijn loeiharde schot van een meter of 20 afstand scheerde rakelings over de deklat van het Gemertse doel. De wedstrijd begon met een 0-0 en eindigde met een 0-0, een stand waar beide teams mee konden leven.

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijben, van Casand; Respen, Bassou (86. Smeins), Wielinga; Senders (67. van Schoonhoven), Tielemans (76. Dahir), van den Akker
Gemert: Tielemans; Deben, Meyssen, Jacobs, van den Broek; Achten (85. Brugmans), van Gerven, Bolhuis (85. Barten (90+1. van Zutphen)); Hermann (80. Kizir), Kemper, van Diepen (80. Michiels)