donderdag 13 juni 2024
Jurriaan van Poelje (l) en UNA voorzitter Ron Dillen (r)

Jurriaan van Poelje komend seizoen nieuwe hoofdtrainer UNA

Zeelst – Vanaf seizoen 2024-2025 is Jurriaan van Poelje de hoofdtrainer van UNA. Van Poelje volgt hiermee Harrie Gommans op die eerder heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen. Gommans heeft voor komend seizoen inmiddels in 4e divisionist Wittenhorst een nieuwe werkgever gevonden.

Met de komst van de 47-jarige Bredanaar, nu woonachtig in Maastricht, haalt UNA een trainer in huis die ervaring heeft opgedaan als speler bij RBC (eind 90-er jaren middenvelder van de Roosendaalse eerste divisie club) en daarna 6 jaar als trainer bij Baronie heeft gewerkt. Hij behaalde met Baronie het kampioenschap, waardoor de Bredase ploeg sindsdien in de 3e divisie uitkomt. De laatste 2 jaren heeft van Poelje met succes, als trainer VV Kloetinge onder zijn hoede gehad. Hij werd in zijn eerste jaar bij Kloetinge direct kampioen in de 4e divisie.

Van Poelje, in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding, is zeer enthousiast over zijn stap: “Ik ben heel blij dat ik bij deze mooie vereniging als hoofdtrainer aan het werk kan. UNA is een goede en gerenommeerde club met een dorps karakter die leeft binnen de gemeenschap. Het beleid en de sportieve ambities van UNA spreken me bijzonder aan en passen ook uitstekend bij mijn eigen ambities. Ik ben er dan ook trots op dat ik bij een vereniging als UNA de uitdaging mag aangaan!”

De Technische Commissie van UNA is tevens verheugd over de komst van de nieuwe oefenmeester. UNA haalt met Jurriaan van Poelje een moderne, talentvolle en gedreven trainer binnen waarmee het de toekomstplannen van de huidige 3e divisionist verder kan realiseren en haar ambities kan blijven nastreven.

Naast Jurriaan van Poelje gaat UNA nog invulling geven aan de rol van assistent-trainer. De huidige assistent trainer, Jurgen de Haan, zal met ingang van volgend seizoen zijn inzet binnen UNA voortzetten in de rol van Technisch Manager, waar ook het technisch hart van UNA mee verder wordt versterkt.