donderdag 25 april 2024

Marvilde bekert verder na winst bij Venhorst

Venhorst – Na de 1-3 winst bij Lindenheuvel en de 3-0 winst thuis tegen Wilhelmina’08 was de volgende (knock-out) ronde zo goed als bereikt. Alleen een grote nederlaag vandaag in Venhorst tegen de plaatselijke 2e klasser zou nog roet in het eten kunnen gooien. Zover kwam het niet. Al had Marvilde het in de eerste helft niet makkelijk, het won uiteindelijk verdiend met 1-2.

Al meteen na aftrap kreeg Venhorst een grote kans. Thijs van Sleeuwen ging alleen richting Sam van Rooij, waarna Sam redding bracht tot corner. Twee minuten later gooide Twan Demin de bal voor het doel, waarna Wouter van Vark over kopte. In de 9e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een voorzet van Clint van Doorn kwam midden voor het doel bij de geheel vrijstaande Jeroen van de Kerkhof. Die had geen moeite om de 0-1 in te koppen.

Venhorst zette gedurende de eerste helft constant hoog druk waardoor Marvilde veel moeite had om hier voetballende onderuit te komen. De enige grote kans die hieruit voor de thuisploeg ontstond kwam van Rens van Sleeuwen die met een volley weer Sam van Rooij op zijn pad vond.

Iets na het half uur was er misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Venhorst mocht zo ongeveer op de middenlijn een vrije trap nemen, waarbij Teun van de Putten de Marvilde-keeper ver voor zijn doel staan. Hij schoot de bal vanaf de middenlijn over Sam van Rooij in het dak van het doel, 1-1. Mag misschien niet gebeuren, maar de uitvoering was perfect.

Drie minuten later had Marvilde de voorsprong alweer te pakken. Een combinatie tussen Twan Demin, Jeroen van de Kerkhof en Clint van Doorn werd vanaf de middenlijn door Clint diepgegeven op Mathijs de Bie. Mathijs ging alleen richting de doelman met een verdediger in de achtervolging. Zijn eerste inzet stropte nog onder doelman Daan Fonken, maar hierna viel de bal weer voor de voeten van Mathijs . Die had vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te tikken, 1-2.

De tweede helft verliep totaal anders dan de eerste. Venhorst had niets meer te zeggen en Marvilde had dan ook geen moeite om de voorsprong over de 90 minuten te brengen. De enige kans was voor Mark van Doorn die in de 57e minuut vanaf 23 meter schoot. De keeper bracht stijlvol redding met een duik naar zijn linkerkant.

9. v.d. Kerkhof 0-1, 32. v.d. Putten 1-1, 35. d. Bie 1-2;

Marvilde: v. Rooij; Dings, M. v. Doorn, R. Born (84. Stan Janssen), v. Vark; d. Bie, de Jongh, d. Matter (46. Megens); Demin, v.d. Kerkhof (81. Martens), C. v. Doorn
Venhorst: Fonken; M. v. Sleeuwen (v.d. Bosch), v.d. Vossenberg, L. v.d. Boogaard, v.d. Hoven, v.d. Putten, v. Dooren, R. v. Sleeuwen, T. v. Sleeuwen, M. v. Creij (d. Groot), T. v.d. Boogaard (S. v. Creij)