woensdag 24 april 2024
UNA in de aanval, maar Westlandia doelman Morauw plukt de bal uit de lucht - Foto: Thieu Vlemmix

UNA loopt na rust tegen de lamp

Naaldwijk – In de historie van de wedstrijden tussen Westlandia en UNA trokken de Zeelstenaren vaak aan het langste eind. Vorig seizoen werd dat al anders door twee gelijke spelen tussen de groenwitten en de geelzwarten. Afgelopen zondag pakten de Naaldwijkers op basis van de tweede helft alle punten.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Voncken ging UNA fel van start. Aanvankelijk zonder echte doelrijpe kansen, maar die kwamen er  voor rust wel. Nick Tielemans en Sten Senders gingen te slordig om met hun mogelijkheden, waardoor doelman Jack Morauw simpel kon ingrijpen.

Het gevaar van UNA zou dan ook in de tweede helft moeten komen. Die dreiging bleef echter uit. Sterker nog, de ploeg van Marcel Koning zette UNA onder druk. Eerst was het Kai Verbeek die net over de lat mikte, maar twee minuten later zorgde Donovan de Groot voor 1-0, toen Ritchie Sam Anpong de bal in de UNA-verdediging miste.

UNA kwam niet meer onder de druk uit en keeper Yannick Derix had zijn handen vol bij een schot van Mark van der Zalm. In de 68e minuut kwamen de Westlanders dan ook op 2-0 toen na een hoekschop de lange Steve van Kesteren geheel vrij werd gelaten.

Naarmate het duel op het einde liep, leek het voor UNA een onmogelijke opgave te worden, maar drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd het toch 2-1. Een schot van Louisben Jagt leek in het doel van Morauw te verdwijnen, maar het had er alle schijn van dat Thomas Horsten het laatste tikje gaf.

In dit prille seizoen weten de geelzwarten al snel wat verliezen is. Met meer creativiteit in de aanval had het resultaat heel anders kunnen zijn. Werk aan de winkel voor trainer Harrie Gommans.

50. d. Groot 1-0, 68. Kesteren 2-0, 87. Horsten 2-1

UNA: Derix; Horsten, Scheepers, Anpong, Jagt; Senders, N. v. Boekel, Boogers; Willems (87. Groenendijk), v.d. Gevel, Tielemans (70. v.d. Akker)
Westlandia: Morauw; v. Kesteren, Batist, v.d. Zalm (v. Ree), d. Groot, v. Beek, Vrede, v. Mil, Verbeek (v. Vliet), Schutte, Goeman