woensdag 24 april 2024
Marvilde middenvelder Erwin Isbouts in duel met NWC-er Tom van Bussel - Foto: Ronald Otter

Marvilde doet goede zaken met ruime winst op NWC

Meerveldhoven – Marvilde speelde weer een topper in de tweede klasse F tegen NWC. De uitwedstrijd werd door de blauw-witters gewonnen met 0-1, maar hierin was de ploeg uit Asten zeker niet de mindere. Gezien de uitslag (4-1) lijkt het een gemakkelijke middag geweest te zijn voor Marvilde, maar zo gemakkelijk was het niet. Groot minpunt was de botsing van Danny Das met de NWC-keeper, waarbij Danny een gebroken bovenarm opliep en dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Het eerste kwartier was NWC de betere ploeg. Zij kregen enkele kansen over de rechterkant, maar tot doelpunten kwam het niet. De eerste goede aanval van Marvilde was wel raak. Sander Bertels gaf de bal aan de linkerkant diep op Rick van den Bogaard. Rick kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal terug op Erwin Isbouts. Op de rand van het strafschopgebied, midden voor het doel, nam hij de bal achter het standbeen mee en schoot de bal daarna in de kruising, 1-0. Vijf minuten voor de rust gaf Sander Bertels de bal op Rick van den Bogaard aan de rechterkant. Zijn schot in de korte hoek werd met moeite gestopt door NWC-keeper Gijs Brusewitz. In de 42e minuut legde Marvilde een schitterende aanval op de mat. Na een combinatie tussen Sander Bertels en Erwin Isbouts kwam de bal diep bij Rick van den Bogaard terecht. Rick was eerder bij de bal dan de doelman van NWC. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel, 2-0. In blessuretijd was er nog een grote kans voor Jeroen van Deursen die de bal iets aan de linkerkant van dichtbij hard inschoot. Sten Otter redde echter prima met een spectaculaire duik in de hoek.

Marvilde keeper Sten Otter houdt nèt voor rust zijn doel schoon met een spectaculaire actie - Foto: Ronald Otter
Marvilde keeper Sten Otter houdt nèt voor rust zijn doel schoon met een spectaculaire actie – Foto: Ronald Otter

In de tweede helft had NWC aanvallend gewisseld, maar gebeurde er de eerste twintig minuten weinig. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. In de 64e minuut nam Erwin Isbouts een vrije trap op 23 meter iets links. Zijn inzet ging goed naar de hoek, maar Brusewitz tikte de bal knap uit de hoek. Twintig minuten voor leek de wedstrijd te kantelen. Martijn Mulder haalde de achterlijn en gaf de bal terug op Jeroen van Deursen. Zijn schot werd door een verdediger geblokt, waarna de bal bij invaller Gianni Steijlen terecht kwam. Hij speelde zich prima vrij en schoot de bal in het doel, 2-1. Echt spannend werd het uiteindelijk niet, omdat Erwin Isbouts in de 79e minuut een vrije trap (20 meter), na een kort tikje van Sander Bertels, in de lange hoek schoot, 3-1. In blessuretijd was er dan nog goed doorzetten van Tayfun Yilmaz aan de linkerkant, waarna de bal na tussenkomst van Rick van den Bogaard bij Ties Bazelmans terecht kwam. Net binnen het strafschopgebied schoot hij de 4-1 in het doel.

Door de nederlagen van koploper EFC en achtervolger Rood Wit V heeft Marvilde zeer goed zaken gedaan en volgt nu koploper EFC op één punt. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Laar in Weert, dat bij een nederlaag de eerste degradant kan worden. Maar Marvilde moet uitkijken, want in de thuiswedstrijd kwam men niet verder dan een 2-2 gelijkspel. En dat mag nu niet gebeuren, anders heeft de overwinning van vandaag geen waarde.