zondag 26 mei 2024
Teun Sebregts in duel met TEC middenvelder Matthijs van Gessel - Foto: Carla Slaats

UNA sprokkelt een punt tegen TEC

Zeelst – Eerder dit seizoen ging UNA zomaar met 2-1 kopje onder bij TEC. Met Pasen troffen de geelzwarten in de kwartfinale van de districtsbeker opnieuw TEC op Sportpark De Lok. UNA walste toen de “Flipjes” met 1-7 plat, maar dat was bekervoetbal tussen twee ploegen die in een sterk gewijzigde opstelling acteerden. Afgelopen zondag ging het weer om het “echie”. UNA peuterde één punt uit de strijd en met een beetje meer scherpte was de volle buit in Zeelst gebleven.

Na vijftien seconden al had de ploeg van Mark Schenning op voorsprong kunnen staan. Doelman Sebastiaan van der Sman stond ruim buiten zijn domein en Niek van Boekel waagde zijn kans. Van der Sman werd gefopt, maar de knikker ging er niet in. Tegen EVV in Echt nam aanvoerder Niek van Boekel zijn team op sleeptouw. Als hij goed in de wedstrijd zit gaat het hele elftal beter spelen. Uiteraard toonde UNA afgelopen zondag inzet en werklust, doch de Tielse Eendracht Combinatie beschikt over een sterk team. Nadat Kurtley de Windt al eens tegen de lat geschoten had, scoorde hij in de 37e minuut de 0-1. Ongenoegen in het geelzwarte kamp, want er zou sprake zijn van buitenspel. Scheidsrechter Thijs vond van niet.

Na de pauze werd Mark Janssen eindelijk een keer goed aangespeeld. Hij demarreerde, passeerde ondertussen nog een Tielse verdediger en legde perfect af op Teun Sebregts: 1-1. Thom v.d. Donk kwam in de ploeg en zijn snelle acties gaven de geelzwarten vleugels. Rob van Boekel mikte over en even later raakte hij de kruising. De terugspringende bal werd door broer Niek net over de goal geschoten. Nog legde UNA zich niet bij het gelijkspel neer en in de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd had het zomaar kunnen zijn dat de geelzwarten met winst aan de haal gingen, hetgeen ook verdiend zou zijn geweest. Een vrije trap van Jeroen Stottelaar van grote afstand spatte uiteen op de kruising achter doelman Van der Sman.

Opstelling
UNA: Stoskovic; v. Weert, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Sebregts (72. Sweres), Stottelaar, N. v. Boekel, R. v. Boekel (90. v. Beers); Tielemans (62. v.d. Donk), Janssen
TEC: v.d. Sman; Viereck (Onyeike), v. Dee, Aliskan, Takasawa; Sanaky (Nouri), Bartels, v. Gessel; Bousbiba, v. Ingen, d. Windt