maandag 29 april 2024

Marvilde met samengeknepen billen langs Braakhuizen

Geldrop – Niets gaat vanzelf en een hele competitie goed spelen is vrijwel onmogelijk. Donderdag bleek dat al een beetje en incasseerde Marvilde in blessuretijd de gelijkmaker. Vandaag was er in Geldrop tot de rust geen vuiltje aan de lucht. Het spel was overtuigend en de voorsprong geruststellend (0-2). Na 90 minuten moest Marvilde toch heel blij zijn dat de overwinning (1-2) behaald was na een erg onrustige tweede helft die volledig door Braakhuizen beheerst werd.

Het eerste kwartier was volledig voor Marvilde. Doelman Sam van Rooij kreeg geen enkele bal in handen. Na 12 minuten resulteerde dit in de verdiende voorsprong. Robbert Born nam een vrije trap op 25 meter snel op Ferry Aerts. In het strafschopgebied schoot hij diagonaal de  0-1 in het doel. Toch kreeg Braakhuizen vijf minuten later een gigantische kans om de stand gelijk te trekken. Een voorzet vanaf links kwam bij de geheel vrijstaande Brian Driessen terecht die bij de tweede paal stond. Sam van Rooij moest nog vanaf de eerste paal komen, dus Driessen had een leeg doel voor zich. Toch raakte hij de bal dusdanig slecht dat die niet bij de doellijn kwam.

In de 26e minuut gaf Ferry Aerts de bal vanaf de middenlijn perfect achter de verdediging. Hier was Anwar Janssen net iets eerder bij de bal dan doelman Youri van Tilburg. In de aanname was Anwar dan ook meteen de doelman voorbij en had hij geen moeite de 0-2 in het lege doel te schieten. Twee minuten later had Braakhuizen met een man minder moeten komen te staan. Mohamed Amezziane had na 8 minuten al geel gekregen en vond dat hij in de 28e minuut Mathijs de Bie in een omschakelingsaanval neer moest halen. De scheidsrechter gaf slechts een waarschuwing. Trainer Jeroen van der Schoot zag dat dit niet goed zou blijven gaan en haalde Amezziane in de 33e minuut naar de kant. In de 40e minuut gaf Ferry Aerts een goede voorzet vanaf links. Voorbij de tweede paal mocht Mathijs de Bie inkoppen. De kopbal was niet slecht, maar toch een redelijk eenvoudige prooi voor de doelman.

Vorig seizoen stond Marvilde bij rust met 1-4 voor en liet het Braakhuizen bijna helemaal terugkomen, omdat de thuisclub vol enthousiasme de aanval zocht (3-4 werd toen uiteindelijk nog 3-5). Vandaag gebeurde nagenoeg hetzelfde. Braakhuizen gooide alle verdedigende stellingen overboord en ging hartstochtelijk op zoek naar doelpunten. Marvilde had hier totaal geen antwoord op en dat zou ook niet meer goedkomen in de tweede helft.

In de 57e minuut ging Ibrahim Sanatci diep en moest Robbert Born met een uiterste sliding de bal wegwerken tot corner. Acht minuten later ging Rik Slaats diep. Met Clint van Doorn in zijn nek kwam hij toch nog tot een schot, maar Sam van Rooij bracht redding tot corner. Twintig minuten voor het einde leek Marvilde dan toch het beslissende doelpunt te scoren. Sil van Herwijnen speelde net over de helft Anwar Janssen aan. Die omspeelde 2 spelers en ging alleen op het doel van Braakhuizen af. Zijn balletje breed was net niet goed genoeg, waardoor Van Tilburg redding kon brengen op de inzet van Sil van Herwijnen.

In de 72e minuut schoot Rik Slaats vanaf de rand van het strafschopgebied op de verste paal en kwam de terugspringende bal in de handen van Sam van Rooij. Tien minuten voor het einde gebeurde het onvermijdelijke al was de manier waarop niet verwacht. Een voorzet vanaf rechts leek makkelijk gepakt te worden door Sam van Rooij, maar hij liet de bal eenvoudig door zijn benen in het doel rollen, 1-2. Hierna was het nog 10 minuten en nog geruime extra tijd billen knijpen, maar de overwinning werd toch uit het vuur gesleept.

De laatste weken vlot het niet zo met het spel van Marvilde. Tegen Rood Wit werd nog net gewonnen, maar tegen NWC moest genoegen genomen worden met een gelijkspel. Vandaag tegen de nummer een-na-laatst was de eerste helft prima, maar de tweede de zwakste van dit seizoen. Volgende week komt RKVVO op bezoek bij Marvilde wat ongetwijfeld een lastige derby gaat opleveren.

12. Aerts 0-1, 26. Janssen 0-2; 80. Driessen 1-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; Janssen (82. van den Boomen), M. van Doorn, de Jongh; de Bie (58. Kantelberg), van Herwijnen (82. Megens), Aerts (87. Yilmaz)