zondag 28 april 2024

Marvilde verliest 2 punten na treffer NWC in blessuretijd

Asten – Na het behalen van de 1e periodetitel ging de competitie deze donderdag weer verder met een uitwedstrijd in Asten bij NWC. Deze wedstrijd was in het weekend na carnaval afgelast vanwege corona. De eerste helft ging gelijk op, maar in de tweede was Marvilde duidelijk beter. De kansen werden echter niet benut en in de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Marvilde hiervoor de rekening gepresenteerd, 1-1.

De eerste 7 minuten van de wedstrijd was Marvilde constant in de aanval, daarna nam NWC het heft in handen. Dit leverde in de 14e minuut een grote kans op. Na balverlies op het middenveld schakelde NWC snel om. Tim van Dijk kwam alleen voor Sam van Rooij, die de inzet wist te keren. De rebound kwam op 18 meter midden voor het doel voor de voeten van Douwe Hurkmans. Sam had de redding verricht en stond dus niet meer in het doel, maar gelukkig was Jorg Vroomen goed doorgelopen en hij kon de inzet van Hurkmans voor de lijn wegwerken.

In de 26e minuut leek Marvilde bij een uitval op voorsprong te komen door Twan Demin, maar nadat de scheidsrechter te rade ging bij de assistent van NWC werd het doelpunt afgekeurd, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. De assistent stond op 10 meter van de achterlijn, dus het was op zijn minst dubieus. Tien minuten voor de rust kreeg Marvilde weer iets meer vat op de wedstrijd en was er nog een dubbele kans. Twan Demin draaide zich prima vrij op het middenveld en gaf diep op Anwar Janssen. Zijn voorzet werd ineens ingeschoten voorbij de tweede paal door Ferry Aerts. Dit schot werd gekraakt door een verdediger, maar kwam weer door de voeten van Ferry. Bij deze nieuwe inzet lag doelman Gijs Brüsewitz in de weg.

De tweede helft moest NWC zich grotendeels beperken tot verdedigen en na een uur kwam Marvilde op voorsprong. Ferry Aerts gaf de bal laag bij de eerste paal op Sil van Herwijnen. Die draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de 0-1 in het doel. In de 74e minuut was er een vergelijkbare aanval. Weer Ferry Aerts op de naar de eerste paal komende Sil van Herwijnen. Deze keer schoot Sil ineens en raakte hij vol de paal. Meerdere goede voorzetten kwamen er in het restant vanaf links, maar telkens was er geen aanvaller die zijn voet tegen de bal kon zetten voor het beslissende zetje.

Tien minuten voor het einde moest de in de rust ingevallen Dennis van de Weijer met een zware enkelblessure het veld weer verlaten. NWC had nog niets laten zien, maar wisselde erg aanvallend en pompte in de laatste minuten nog alles hoog voor het doel. Uiteindelijk leverde dat in de blessuretijd nog een voorzet vanaf rechts op die bij de tweede paal via onderkant lat werd ingekopt door Martijn Ghielen, 1-1.

Marvilde heeft vandaag totaal onnodig twee punten laten liggen in de wedstrijd tegen NWC. Hierdoor resteert op de helft van de competitie nog een voorsprong van vier punten op Someren en Oirschot Vooruit die gezamenlijk op de tweede plaats staan.

61. van Herwijnen 0-1, 90. Ghielen 1-1

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh (46. van de Weijer (79. Kantelberg)), Janssen (90. de Bie), van Herwijnen, Aerts
NWC: Brüsewitz; Henst, Bosch, van den Bosch (72. Leenen), van den Eijnde, van Dijk (82. van Tilburg), Rijnders (72. Ghielen), van Gansewinkel (82. Claessens), Janssen, van Brussel (46. van Geffen), Hurkmans