maandag 29 april 2024
Rood Wit topscorer Jan van Hout in actie - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit trekt aan langste end in doelpuntrijke wedstrijd

Veldhoven-Dorp – Sinds eind oktober is Rood Wit aan een goede serie bezig. De Veldhovenaren klommen daardoor op van de laatste plaats naar een stevige positie in de middenmoot. Vorige week leed Rood Wit na lange tijd zijn eerste nederlaag in de derby tegen Marvilde. Maar dat had geen gevolg voor de wedstrijd van deze zondag tegen de nummer 2 van de ranglijst, SV Someren. In een levendige wedstrijd stuurde een hardwerkend Rood Wit de gasten met lege handen naar huis.

Toch begon het niet rooskleurig voor de thuisploeg. Nauwelijks 2 minuten na de aftrap lag de bal al in het net. Een uittrap van Someren keeper Wessel Pape werd doorgekopt door Koen de Louw en vervolgens afgerond door Thijs Martens, 0-1. Rood Wit mocht even later blij zijn dat een kopbal van Davi Fondon niet opnieuw in het net kwam. Maar na ruim een kwartier trok Rood Wit de stand weer gelijk nadat een afstandsschot van Finn van Gulik niet goed verwerkt werd en Thom Mandigers de bal kon intikken, 1-1. Someren was nauwelijks van de gelijkmaker bekomen of het was opnieuw raak. Bij een uitval kwam Jan van Hout vrij voor het doel en zo’n kans moet je de Veldhovense spits niet geven, 2-1.

Someren ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er na een half uur ook. Een hoekschop van Max Sonnemans werd door Nick de Louw binnengekopt. Het was een wedstrijd waar de doelpunten als rijpe appels vielen, want een kleine 10 minuten later stond Rood Wit weer op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts door Gerrit Breton werd door Someren niet goed weggewerkt, waardoor Merijn van den Oever de bal simpel kon binnenlopen, 3-2. Toch was het nog niet gedaan want op slag van rust was de stand opnieuw gelijk. Max Sonnemans nam de bal vanaf 20 meter vol op de slof en de pegel verdween onhoudbaar in het Rood Wit doel. Zes doelpunten in 1 helft …. zouden de toeschouwers ook in de 2e helft aan hun trekken komen?

Het bleef na de thee spannend, maar doelpunten leken schaars te worden. De wedstrijd golfde op en neer met enkele kansen voor beide teams. Zo ging een lob van Someren-invaller Luc van Berlo rakelings naast het doel van Rood Wit goalie Jesse Bertrams. Even leek het er nog slecht uit te zien voor Bertrams, want 10 minuten voor tijd kwam hij in botsing met een op snelheid zijnde Niels Schweren. Bertrams werd weer opgelapt door de verzorging en Schweren mocht een gele prent bewonderen.

De wedstrijd leek te eindigen in een 3-3 remise, waar beide ploegen mee hadden kunnen leven. Maar in de 88e minuut kwam toch de beslissing in het voordeel van Rood Wit. Someren keeper Wessel Pape kon de bal niet onder controle krijgen, waardoor invaller Roy Kouwenberg de Rood Witters de volle buit bezorgde, 4-3.

2. Martens 0-1, 18. Mandigers 1-1, 20. van Hout 2-1, 29. de Louw 2-2, 38. van den Oever 3-2, 45. Sonnemans 3-3; 88. Kouwenberg 4-3

Rood Wit: Bertrams; Damman, van de Looij, van den Oever (75. Meulenbroek), Breton, Hawedi, Schellekens, van Gulik, van Hout (60. Fasen), Evers (60. Kouwenberg), Mandigers
SV Someren: Pape; van den Boomen, Schweren, N. de Louw, van Stratum (63. Burger), Sonnemans, Fondon (63. van Berlo), van Vlerken, K. de Louw (83. Meulen), Bouwmans, Martens