vrijdag 26 april 2024
Ferry Aerts maakt het de Braakhuizen verdediging lastig - Foto: Evert Geurts

Sterker Marvilde nipt langs Braakhuizen

Meerveldhoven – In de vroegtijdig stilgelegde competitie van vorig seizoen had Marvilde weinig moeite met Braakhuizen. Vandaag kwam de ploeg uit Geldrop op bezoek bij Marvilde, maar van een eenvoudige overwinning was geen sprake. Dat kwam vooral door het missen van meerdere kansen, terwijl paal en lat ook redelijk in de weg zaten. Een doelpunt van Mark van Doorn in de 8e minuut was uiteindelijk toch voldoende om de overwinning binnen te slepen.

Marvilde was in het begin oppermachtig. Na vijf minuten schoot Sil van Herwijnen van dichtbij nog over, maar na 8 minuten was het wèl raak. Mark van Doorn schoot vanaf 18 meter in de korte hoek de 1-0 binnen. Weer twee minuten later speelde Twan Demin zich midden voor het doel vrij, maar zijn inzet was te slap. Na 16 minuten mocht Braakhuizen een vrije trap nemen op 20 meter van het doel van Marvilde. Het schot van Mohamed Amezziane ging richting de bovenhoek, maar Sam van Rooij tikte deze met een mooie actie uit die hoek. Na 20 minuten gaf Ferry Aerts nog een prima voorzet vanaf rechts die door Clint van Doorn net voor het doel langs gekopt werd.

Hierna werd het spel van twee kanten rommelig. Pas vijf minuten voor de rust kreeg Marvilde weer meer grip op de wedstrijd, wat ook meteen kansen opleverde. Yurjen de Jongh kwam over de as op en gaf breed op Mathijs de Bie. Mathijs had alle vrijheid, maar twijfelde te veel en verloor uiteindelijk de bal. Deze werd wel weer voorgezet door Clint van Doorn maar Ferry Aerts miste de voorzet bij de eerste paal. Net voor de rust gaf Twan Demin de bal naar rechts naar de opgekomen Clint van Doorn. Clint gaf de bal terug op Mark van Doorn, maar deze keer ging zijn schot hoog over.

De tweede helft begon opnieuw erg onrustig. In de 53e minuut gaf Clint van Doorn de bal voor en Ferry Aerts kopte in, maar op de lijn bracht een verdediger van Braakhuizen redding. In de 65e minuut kopte Mathijs de Bie een corner van Robbert Born bij de tweede paal in, maar via meerdere keren houtwerk ging de bal toch weer uit het doel. Een paar minuten later werd Sander Megens aangespeeld in het strafschopgebied. Hij draaide goed weg en uit de draai schoot Sander op de binnenkant van de paal. Twintig minuten voor het einde pikte Ferry Aerts de bal op de middenlijn op en snelde iedereen over de as van het veld voorbij. De laatste verdediger kapte hij ook nog uit, maar zijn inzet op een paar meter van het doel ging voorlangs.

Een paar minuten voor het einde gaf Robbert Born de bal nog schitterend diep op Twan Demin. Die haalde in het strafschopgebied uit, maar Oisin van Lier gooide zich met een laatste krachtsinspanning voor het schot en wist de bal te blokken tot hoekschop. Ondertussen was Braakhuizen bezig met haar slotoffensief. Dit leverde vele voorzetten op, maar echt gevaarlijk werd het nooit en als het dat wel werd, dan stond de betrouwbare sluitpost van Marvilde, Sam van Rooij, altijd goed.

Na drie wedstrijden heeft Marvilde 7 punten en nog geen doelpunt tegen. Dat is prima, maar de twee doelpunten die zelf gemaakt zijn is nog erg karig.

8. M. van Doorn 1-0

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn, Demin, de Jongh (87. van den Boomen); de Bie (65. Janssen), van Herwijnen (65. Megens), Aerts (90. Bujitu)
Braakhuizen: van Tilburg; Driessen, Messerschmidt, Elsendoorn, Fredericks, Amezziane, Sanatci, Ozer (81. F. van Lier), Azzarfani (60. Schoofs), O. v Lier (89. de Roo), Plaum