donderdag 25 april 2024

Marvilde pakt zwaar bevochten gelijkspel bij Nemelaer

Haaren – Na vijf wedstrijden staat Marvilde op 5 punten na 1 overwinning, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen. Vandaag stond de wedstrijdtegen Nemelaer op het programma, dat tot nu toe één punt meer verzameld heeft. De wedstrijd kende 2 gezichten: de eerste helft was Marvilde beter en effectiever en in de tweede helft had de thuisploeg een groot overwicht. Met de gelijke eindstand kon iedereen dan ook uiteindelijk wel leven.

Al in de 7e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Sil van Herwijnen gaf op de middenlijn diep op Gideon Pieschel, die bij de achterlijn breed gaf. Hierdoor kon Mauro van Houtum de 0-1 intikken. Eén minuut later kwam Giel van de Ven op links in een moeilijke hoek alleen voor Sam van Rooij, maar de Marvilde-doelman kon met de voeten redding brengen. Na 22 minuten werd Yoeri Vugts diep gestuurd over links. Hij was sneller dan de Marvilde-verdedigers en kapte terug richting de punt van het strafschopgebied, waar hij de bal schitterend in de verre hoek schoot, 1-1. Drie minuten later maakte ook Marvilde een mooi doelpunt. Sam Weijers gaf voor vanaf rechts en op 7 meter van het doel kopte Sil van Herwijnen bij de eerste paal de hernieuwde voorsprong in de verre kruising, 1-2. Tien minuten voor rust werd de voorsprong nog uitgebreid door een mooie aanval. Jorg Vroomen pikte de bal op eigen helft op de as van het veld op. Hij gaf breed op Sam Weijers en Clint van Doorn sprintte mee naar voren. Sam gaf de perfecte steekbal op Clint, waarna hij de bal voor kon geven. Doelman Dennis Schoenmaker kon net bij de bal, maar deze niet vasthouden. De rebound kwam bij Gideon Pieschel die zijn tegenstander uitkapte en de 1-3 in de verre hoek schoot.

De tweede helft leek in eerste instantie zo verder te gaan als de eerste geëindigd was. Mauro van Houtum gaf diep naar rechts op Sam Weijers. Diens voorzet kwam bij de tweede paal bij Sil van Herwijnen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Schoenmaker. Hierna was het een half uur lang alleen maar Nemelaer wat de klok sloeg. Na enkele omzettingen kreeg Marvilde totaal geen vat meer op de tegenstander. In de 53e minuut nam Gijs van Baast een vrije trap op 35 meter. Hij schoot die ineens op doel en onderweg werd deze ligt getoucheerd, waardoor Sam van Rooij kansloos was, 2-3. In de 68e minuut gaf Roel Boogaers voor vanaf links en voor het doel gaf Yoeri Vugts het beslissende tikje, 3-3.

Marvilde leek de wedstrijd helemaal weg te geven, maar in de laatste 10 minuten waren er toch nog enkele kansjes die nog de mogelijkheid gaven op een driepunter. Zo mocht Robbert Born aanleggen vanaf 25 meter, maar zijn schot smoorde in de muur. Gideon Pieschel schoot vanaf 15 meter in het zijnet en, na een voorzet van Gideon, schoot Sil van Herwijnen vanaf 11 meter over het doel. Al bij al zou dat ook teveel van het goede geweest zijn en kunnen beide teams tevreden zijn met het verdiende punt, al schieten ze er beide ook weinig mee op.

7. van Houtum 0-1, 22. Vugts 1-1, 25. van Herwijnen 1-2, 35. Pieschel 1-3; 53. van Baast 2-3, 68. Vugts 3-3

Marvilde: van Rooij, C. van Doorn (63. Sleegers), R. Born, van den Boomen (80. Kantelberg), Wouter van Vark; van Houtum (63. de Jongh), M. van Doorn, Jorg Vroomen; Weijers (76. Megens), van Herwijnen, Pieschel, Sil van Herwijnen, Sam Weijers (76. Sander Megens)