zaterdag 27 april 2024
Man-of-the-Match Niek van Boekel kopt hoog boven iedereen uit - Foto: Thieu Vlemmix

UNA na rust op stoom tegen UDI’19

Zeelst – Voor gelijkspelkampioen UNA zou het weer eens tijd worden om de suprematie op het veld met drie punten te belonen. Afgelopen zondag kwam oude bekende UDI’19 op bezoek. Een van de gepromoveerde clubs en die ploegen hebben het allemaal lastig. TOGB, met een dertiende plaats doet het nog het beste, maar andere promovendi staan daar onder. Ook UDI’19, dat afgelopen zondag naar Sportpark Zeelst kwam, maar UNA heeft het vaak lastig met clubs die onderaan de ranglijst staan.

De eerste helft kunnen we gewoon voor kennisgeving aannemen. De bal rolde, de spelers liepen en de supporters gaapten van verveling. Het is toch wel tekenend dat het eerste kansje van de wedstrijd pas na 27 minuten te bewonderen was. Juul Respen verscheen voor de Udense goalie, maar schoot pardoes tegen hem aan. De eerste hoekschop van de wedstrijd viel na 37 minuten. En Brian Boogers verscheen 4 minuten voor de thee voor het UDI’19-doel, maar zijn schot werd geblokt door een perfecte sliding van een verdediger.

Tijdens de pauze greep coach Harrie Gommans in. Hij bracht Niek van Boekel en Azziz Dahir in het veld en dat pakte goed uit. Niek van Boekel, die al meer dan 300 wedstrijden voor de geelzwarten speelde, leek deze competitie op zijn retour, maar tegen UDI’19 demonstreerde hij dat ie er best nog wat van kan. In de 49e minuut versierde Azziz een hoekschop en uit die corner bracht Niek de stand op 1-0. Amper tien minuten later tekende Thomas Horsten voor de 2-0. De tricolores van trainer De Kruif waren het spoor al lang kwijt en een kwartier voor tijd zorgde Juul Respen voor de 3-0 op aangeven van “man van de wedstrijd” Niek van Boekel.

Komende zondag gaat UNA naar Dongen, dat de ranglijst afsluit, maar in Dongen had UNA het al altijd moeilijk

49. N. van Boekel 1-0, 59. Horsten 2-0, 76. Respen 3-0

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt (71. Groenendijk); Senders, van Gerwen, Boogers (78. van den Akker), van Rosmalen (46. N. van Boekel); Bastiaans (46. Azziz Dahir), Respen (82. Coppen)
UDI’19/CSU: Vos; Koca, vd. Broek, Tieben, Lejic; van Lankveld (70. Cuppen), Curvers (82. Smits), van Rooij (54. vd. Goor), van Hout (70. Rerimassie), van Schoonhoven, Janssen