zondag 14 juli 2024

Marvilde vertrekt met prestatief 1e elftal uit zondagvoetbal

Meerveldhoven – Voetbalvereniging Marvilde vertrekt komend seizoen uit het prestatieve zondag voetbal en start met een prestatief zaterdag 1 team. Na 4 seizoenen zaterdag voetbal, is de conclusie van het bestuur dat zaterdag voetbal ook in de regio Z-O Brabant een niet meer weg te denken factor is in de voetbal piramide. Marvilde neemt hiermee na 97 jaar afscheid van het prestatieve zondag voetbal.

In een persbericht liet het bestuur van SV Marvilde dinsdagavond 9 mei het volgende weten:

“Nadat Marvilde eerder al in de regio succesvol meisjes voetbal en recreatief zaterdag voetbal introduceerde, is vanaf komend seizoen ook prestatief zaterdag voetbal te zien op het Jongelingsveld.

Met 6 zaterdag teams is Marvilde op dit moment al sterk vertegenwoordigd in het zaterdag voetbal in de regio. Daar wordt met de vorming van een prestatief zaterdag 1 en prestatief 23-1 team een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de gestage groei van de bijna 100-jaar oude voetbalclub uit kerkdorp Meerveldhoven. Deze keuze brengt wel met zich mee dat Marvilde na 97 jaar afscheid neemt van het prestatieve zondagvoetbal. Zaterdag voetbal blijkt echter het antwoord te zijn op het verlies van jeugdspelers bij de overgang van junioren naar de senioren. Waar eerder 80% stopte en slechts 20% doorging bij deze overgang is dat nu omgedraaid.

Zaterdag 1 wordt een prestatief selectieteam met de daarbij behorende voorwaarden als een volwaardige staf (gediplomeerde trainer, teammanager, assistent-scheidsrechter en masseur). Zaterdag 1 zal voor een groot gedeelte bestaan uit het huidige succesvolle zondag 2 in combinatie met het huidige zondag 1 en de 19-1. Marvilde biedt hiermee antwoord op de maatschappelijke ontwikkeling en grote vraag vanuit de vereniging en Veldhovense voetballers.”

Het 1e elftal van Marvilde komt momenteel uit in de 1e klasse zondag. Komend seizoen start Marvilde 1 in de 4e klasse zaterdag waar het onder andere ook Rood Wit zaterdag 1 zal gaan treffen. Het was een noodzakelijke beslissing volgens Peter Verstappen, elftalleider en bestuurslid van Marvilde. Zoals hij aangeeft “Veel selectiespelers stoppen na dit seizoen of willen op de zaterdag gaan voetballen. Hierdoor waren er nog maar elf selectiespelers over voor het eerste en tweede elftal. Dat viel voor de vereniging niet meer aan te vullen, aangezien je er zo’n 35 nodig hebt. Ook vanuit de jeugd komt er niks door, omdat de jongeren op de zaterdag willen blijven voetballen.”