dinsdag 18 juni 2024
De 0-1 in wording, door een schot van Anwar Janssen (8) - Foto: Willy Pieschel

Marvilde wint in Leiden knap bij FC Boshuizen

Leiden – De afgelopen week gebeurde er veel rondom de selectieteams van Marvilde. Het besluit is genomen om volgend seizoen geen zondag 1 en zondag 2 (als prestatief team) meer in te schrijven. Dit was geen gemakkelijk besluit, maar er was helaas geen andere optie. Aan de instelling van Marvilde was vandaag niet te merken dat er volgend seizoen geen vervolg komt. Er werd met veel inzet gespeeld en uiteindelijk verdiend gewonnen met 1-3. Door de andere uitslagen kan Marvilde nog op eigen kracht zorgen dat het de nacompetitie ontloopt en dat moet toch nog altijd de doelstelling zijn.

FC Boshuizen wil het liefst zoveel mogelijk aanvallen. Daar hebben ze ook de spelers voor, maar een team om het dan ook gezamenlijk te doen dat staat er niet. En dus had Marvilde niet zoveel moeite zich staande te houden. Al in de 3e minuut kreeg Gideon Pieschel een schietkans, voorlangs. In de 9e minuut kopte Mark van Doorn via een tegenstander over het doel, De hoekschop werd door Nick van den Boomen tegen de lat gekopt en daarna ingetikt, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien en dus ging dit doelpunt niet door.

In de 19e minuut kreeg spits Ahmed Vandi een eerste kans voor de thuisclub. Zijn geplaatste inzet met rechts vanaf de linkerkant in het strafschopgebied werd door Sam van Rooij met de tenen verlengd tot hoekschop. Na deze corner volgde er nog een, maar die werd uitverdedigd en ging via Anwar Janssen naar Gideon Pieschel op links. De pass van Gideon kwam bij Clint van Doorn op rechts. Clint gaf nog een keer voor naar Sam Weijers en zijn voorzet werd voorbij de 2e paal voorgegeven door Nick van den Boomen. Anwar Janssen had geen moeite om van dichtbij de 0-1 in te tikken.

Precies op het half uur ging Sam Weijers over het midden van het veld richting doelman Oussama Zayzaoui. Net voor het strafschopgebied bracht Younes Oulmouden Sam ten val en kreeg hier de rode kaart voor. De vrije trap werd door Robbert Born hard tegen de bovenkant van de lat geschoten. Tien minuten voor rust werd Ahmed Vandi nog een keer vrijgespeeld in het strafschopgebied, maar hij schoot slecht in, waardoor deze voor het doel langs ging. In de laatste minuut voor rust gaf Gideon Pieschel de bal voor en mocht Nick van den Boomen helemaal vrijstaand intikken, 0-2. Meteen hierna kwam de bal in het Marvilde-strafschopgebied voor de voeten van een aanvaller van Boshuizen. Sam van Rooij tikte deze perfect weg, maar blijkbaar had de scheidsrechter geen goed zicht op het duel want hij gaf een strafschop. Die werd ingeschoten door Frank van Gils en gestopt door Sam van Rooij, maar Cristian Cabrera Ortega kon de rebound inschieten, 1-2.

In de tweede helft kon Marvilde redelijk eenvoudig de aanvallen van FC Boshuizen pareren. En zelf was het te slordig in de snelle uitvallen. Dus bleef het tot de blessuretijd spannend. Toen pakte Sander Megens de bal af bij een verdediger en mocht richting het doel gaan. Gideon Pieschel rende op links mee en toen Sander bij de doelman aangekomen was plaatste hij de bal op Gideon. Voor het lege doel had Gideon geen moeite om de 1-3 in te schieten en was de wedstrijd beslist.

Redelijk onverwacht heeft Marvilde vandaag een prima prestatie geleverd en hopelijk kan dit spel toch nog 2 wedstrijden doorgetrokken worden, zodat een veilige plek gehaald wordt. Daarvoor moet nog 1 plek gewonnen worden op de ranglijst en dat is, gezien het programma van Marvilde (Erp thuis en het sinds vandaag gedegradeerde Eindhoven uit) en van de concurrenten zeker nog mogelijk.

Doelpunten:
19. Janssen 0-1, 44. van den Boomen, 45. Ortega 1-2; 90+2. Pieschel 1-3

Opstelling:
Marvilde: van Rooij; van Vark, van den Boomen, R. Born, Slegers; M. van Doorn (77. Kantelberg), de Jongh, C. van Doorn; Weijers (67. Megens), Janssen (82. Janssens), Pieschel