zaterdag 20 april 2024

Marvilde wint ook bij concurrent Mierlo Hout

Mierlo Hout – Na de ruime overwinning op RKVVO van vorige week, stond vandaag de eerste van een rijtje toppers op het programma. Op bezoek bij Mierlo Hout moest de koppositie op de ranglijst verdedigd worden en dat lukte uitermate goed. In de thuiswedstrijd tegen Mierlo Hout wist Marvilde met 2-1 te winnen en in de tussentijd heeft deze tegenstander de nodig punten verspeeld, waardoor zij op 10 punten achterstand op de 4e plek stonden. Na vandaag zijn daar nog drie punten bijgekomen, omdat Marvilde dik verdiend met 0-2 won.

De eerste helft was behoorlijk rommelig. Spelers waren meer met elkaar bezig dan met goed voetballen. De eerste kansen waren voor Marvilde, waar Twan Demin na 6 minuten een corner vanaf rechts in schoot. Deze werd net voor de lijn weggehaald. Een minuut later bokste doelman Milan Lebens de bal uit de korte hoek weg na een schot van Ferry Aerts. In de 20e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Een bal langs de lijn in de opbouw van Mierlo Hout werd onderschept door Ferry Aerts. Hij gaf deze op de as aan Sil van Herwijnen, die een prima steekbal op Anwar Janssen in huis had. Anwar maakte alleen voor de doelman geen fout, 0-1.

Net vóór het half uur waren er 2 grote kansen voor Thom Meeuwsen van Mierlo Hout. De eerste kwam uit een voorzet vanaf links van Mike de Meij. Meeuwsen tikte deze bij de 2e paal in en in een reflex kon Sam van Rooij deze verlengen, waardoor hij voor het doel langs ging tot hoekschop. Eén minuut later wist Sam opnieuw prima te redden op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, weer van Meeuwsen. In deze periode speelde Marvilde met een man minder, omdat Twan Demin sinds de 23e minuut naar het kleedlokaal was. Ziek bleek later en hij werd dan ook in de 30e minuut vervangen door Nick van den Boomen. In de 43e minuut gaf Mark van Doorn de bal perfect naar links op Ferry Aerts. Zijn voorzet kwam bij Anwar Janssen, die op de lat schoot.

In de tweede helft ging Marvilde geconcentreerd verder en kreeg na 10 minuten een goede mogelijkheid. Een vrije trap op de eigen helft kwam via Nick van den Boomen en Clint van Doorn op rechts bij Mathijs de Bie terecht. Zijn voorzet werd bij de eerste paal ingetikt door Sil van Herwijnen. Doelman Lebens bracht redding met de voeten. Twee minuten later was het wel raak. Ferry Aerts gaf de bal vanaf de corner voor en op 7 meter van het doel kopte Sil van Herwijnen de bal perfect in, 0-2. Meteen hierna maakte aanvoerder Jasper Lalisang een bewuste, smerige overtreding op de knie van Wouter van Vark. Lalisang mocht met rood vertrekken.

Hierna kon Mierlo Hout geen fatsoenlijke aanval meer op de grasmat leggen en kreeg Marvilde veel kansen om de score verder op te voeren. In de 68e minuut gaf Mark van Doorn een steekbal op Sil van Herwijnen. Vanaf 30 meter ging hij alleen op doel af, maar hij plaatste de bal naast de linker doelpaal. Een kwartier voor het einde schoot Mark van Doorn vanaf 20 meter op doel, maar zijn inzet werd geblokt, waarna Sil van Herwijnen hard in de korte hoek schoot. Doelman Lebens bracht redding. In de 84e minuut ging weer Sil van Herwijnen diep en gaf de bal breed op Ferry Aerts. Helemaal alleen schoot hij vanaf 14 meter tegen de onderkant van de lat. In de blessuretijd was er nog een laatste vrije doortocht naar de doelman. Deze keer gaf Tayfun Yilmaz de bal perfect over de laatste verdediger, waardoor Clint van Doorn vanaf rechts alleen voor de doelman kwam. Weer was de keeper van Mierlo Hout de winnaar.

De eerste horde van een reeks wedstrijden tegen ploegen uit het linker rijtje heeft Marvilde met goed gevolg overwonnen. Volgende week komt nummer drie in de stand, Someren, naar Veldhoven.

20. Janssen; 56. van Herwijnen 0-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, Vroomen, R. Born, van Vark; Demin (30. van den Boomen), M. van Doorn, de Jongh; Janssen (46. de Bie), van Herwijnen (90. Yilmaz), Aerts