maandag 27 mei 2024
Bart van de Looij in duel met Gideon Kingongo - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit verliest geflatteerd van Hilvaria

Veldhoven-Dorp – Na een serie goede wedstrijden waarin Rood Wit zich op een stevige positie in de middenmoot nestelde, volgde deze zondag een anti-climax. Na 90 minuten stond er een geflatteerde 0-3 op het scorebord van sportpark De Korze. De nederlaag had een wrange bijsmaak door het optreden van de arbiter, die geen vrioenden maakte in Veldhoven-Dorp. Met de winst kreeg Hilvaria wel wat meer lucht onderin de 2e klasse.

De wedstrijd begon niet al te best voor de thuisploeg, want al na 8 minuten kwam Hilvaria door een discutabel doelpunt aan de leiding. Een lob over keeper Mark Smulders, die eindelijk terug was van een lange blessure, werd nog net voor de doellijn weggehaald. Althans dat dacht iedereen met een roodwit hart, maar dat had scheidsrechter Peeters deze middag duidelijk niet. Op een afstand van ruim 30 meter besliste hij dat het een geldig doelpunt was. De assistent-scheidsrechter van Rood Wit werd zelfs niet eens om advies gevraagd. Een domper voor Rood Wit dat zo al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.

In het vervolg van de eerste helft probeerde Rood Wit op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar door slordig spel was er teveel balverlies. De grootste kans ontstond 5 minuten voor de thee toen Merijn van den Oever de bal hard op doel schoot, maar Hilvaria doelman Martijn Bijdevier kon de bal nog tot corner verwerken.

Vijf minuten na de thee lag de gelijkmaker er dan toch in. Althans dat dacht Rood Wit, maar de op grote afstand staande scheidsrechter keurde het doelpunt van Jan van Hout af wegens buitenspel. Een groot deel van de 2e helft drong Rood Wit wel aan, maar grote kansen leverde het niet op. Sterker nog het was Hilvaria dat wèl het net kon vinden. In de 82e minuut was er een overtreding binnen de 16. De strafschop werd feilloos binnengeschoten, 0-2. In de laatste minuut liepen de gasten uit Hilvarenbeek zelfs nog uit naar een geflatteerde 0-3 eindstand.

Opstelingen:
Rood Wit: Smulders; van de Looij, van den Oever, Schellekens (80. Evers), Slegers; Kouwenberg, Hawedi (60. Mandigers), Breton; Meulenbroek (60. Fasen), van Hout, van Gulik
Hilvaria: Bijdevier; van Spreeuwel, van Teeffelen, van Gestel, Hendriks, D. van Trier, J. van Trier, Kingongo (van Riel), Kramers (Rasenberg), F. Rasenberg, Abrahams (Toeman)