zaterdag 27 april 2024

RKVVO haakt aan bij middenmoot na winst op VV Acht

Oerle – De competitie was na 3 wedstrijden voor beide teams nog niet echt naar verwachting van start gegaan, RKVVO stond 11e en VV Acht 10e. De wedstrijd was voor beide teams dan ook van belang: bij winst was het aansluiten bij de middenmoot, de verliezer zou onderin de 3e klasse terecht komen. De teams deden weinig voor elkaar onder, maar uiteindelijk trok RKVVO aan het langste end.

Nadat de pupil van de week, James Wijnen van JO7-1, de senioren het goede voorbeeld had gegeven door feilloos te scoren, ging de wedstrijd op het aanvankelijk zonnige sportpark De Heikant los. Al snel in de wedstrijd zette Acht de thuisploeg onder druk. Drie hoekschoppen achter elkaar zorgden voor veel drukte in het Oerse strafschopgebied, maar het leidde niet tot kansen. De 4e hoekschop voor Acht in de 17e minuut had daarentegen zomaar de openingstreffer kunnen opleveren, maar de bal ging op een meter of 2 voor het doel langs, zonder dat iemand hem aanraakte.

Het eerste gevaar van RKVVO ontstond in de 25e minuut, nadat een hoekschop door Bart Sanders vlak voor het doel tegen de lat werd gekopt. Zeven minuten later was het wèl raak voor de thuisploeg. Na een overtreding net buiten de 16, mocht Bram van Sambeek aanleggen voor een vrije schop. Die krulde hij langs de 3-mans muur in de verre hoek van het Achtse doel, 1-0.

In de 39e minuut kreeg Acht een opgelegde kans om de gelijkmaker te scoren. Bij een aanval was RKVVO-doelman Stef Biscop ver buiten zijn doel gekomen aan de zijkant van het strafschopgebied. De bal werd daar teruggelegd naar de opkomende Sem van den Braken die vanaf 18 meter op een leeg doel kon schieten, maar zijn schot ging een meter naast. Vijf minuten later kon Luca van Selm voor Acht wèl het doel vinden, zodat de rust met een 1-1 inging.

Na wat kleine kansjes voor RKVVO was het de vrijstaande Yannick Vunge die in de 52e minuut werd aangespeeld. Vanaf de punt van het strafschopgebied trok hij de 16 in, waarna zijn harde schot goed werd weggebokst door RKVVO-doelman Stef Biscop. Na een uur spelen was het RKVVO dat op voorsprong kwam. Een perfecte pass door het midden van Jordi Verhoeven op Luuk Soetens bracht de laatste oog-in-oog met de keeper van Acht, Rick Saes. Soetens twijfelde niet en schoot de 2-1 in de hoek.

Vier minuten later hing de gelijkmaker in de lucht: een schot van Luca van Selm leek de kruising van het doel in te gaan, maar Benn Soetens kon de bal net uit de hoek koppen. VV Acht voerde vervolgens met een aanvallende wissel de druk verder op, op zoek naar de gelijkmaker. Maar het hielp de gasten niet. In de 82e minuut gooide Martijn van Dijk de wedstrijd op slot, nadat Luuk Soetens de bal nog net kon doortikken op de Oerse linksbuiten die vanaf 16 meter geen moeite had om te scoren, 3-1. Met een dubbele wissel probeerde Acht nog iets aan de stand te doen, maar het mocht niet meer baten. RKVVO sluit aan bij de middenmoot, terwijl Acht zakt naar de 12e plaats.

32. van Sambeek 1-0, 44. van Selm 1-1; 60. L. Soetens 2-1, 82. van Dijk 3-1

RKVVO: Biscop; van der Velden (Braam), J. Mol, B. Soetens, Valies (57. Rijkers); van Sambeek, Jongenelen, Verhoeven (86. van den Bosch); L. Soetens (86. van den Berg), Sanders, van Dijk
VV Acht: Saes; Holthuizen (78. Kuijpers), van Kemenade, Vincken, Bornebroek; van den Berg, van den Braken, van der Plaat (van den Heuvel); Vunge, van Selm, van der Groen (63. Egmond)