zaterdag 27 april 2024

RKVVO sluit aan bij brede middenmoot

Middelbeers – De Oerlese 2e klasse RKVVO heeft zondag goede zaken gedaan in Middelbeers. Het team van trainer Matthijn Hoogduijn kon een overwinning op hekkensluiter Beerse Boys goed gebruiken om aansluiting te vinden bij de brede middenmoot. De thuisploeg daarentegen wacht nog op zijn eerste overwinning van het seizoen, maar dat zat er deze zondag niet in. RKVVO had de wedstrijd volledig onder controle en de eindstand van 0-3 was nog maar een slappe afspiegeling van wat het had kunnen zijn als alle kansen waren benut.

Een gehavend RKVVO, dat maar liefst 5 basisspelers miste, begon goed aan de wedstrijd en kon na 12 minuten al de score openen. Op aangeven van de jarige Benn Soetens kwam de bal bij Niek Rijkers, die de bal net kon controleren en wist door te spelen naar Martijn van Dijk. Deze wist met een handige passeerbeweging de rechtsback van Beerse Boys te verschalken waarna hij alleen op keeper Rob Wilborts af kon. Martijn telefoneerde alsof hij in de verre hoek zou schieten maar schoot vervolgens raak in de korte hoek; 0-1.

RKVVO had vervolgens de wedstrijd volledig onder controle en het povere Beerse Boys wist daar maar weinig tegenover te zetten. Op enkele kleine mogelijkheden na, o.a. via sterkhouder Niels van Heerbeek, bracht Beerse Boys geen enkele keer gevaar. De gelegenheids-verdediging van RKVVO had dan ook een relatief eenvoudige middag op Sportpark de Klep. Net voor rust viel dan ook de 0-2 wederom door Martijn van Dijk. Na een pass van Bart Sanders op Luuk Oosterbosch door het hart van de verdediging, kon Luuk vrij op de keeper af maar hij legde de bal panklaar op de voet van Martijn van Dijk die de bal in een leeg doel kon schuiven.

Na rust kwam RKVVO ook weer goed uit de startblokken. De club had nu de wind mee en dat betaalde zich in de 60e minuut uit toen Jordy Verhoeven alleen voor de keeper kwam en met een beheerst schot binnenkant voet de 0-3 en dus 3 punten voor RKVVO veiligstelde. RKVVO bleef legio kansen houden. Met 3 ballen op de paal en 1 op de lat was RKVVO nog genadig voor Beerse Boys. De 3 punten zijn echter van groot belang om aansluiting te houden bij de brede middenmoot van Klasse 2H.

12. van Dijk 0-1; 39. van Dijk 0-2; 63. J. Verhoeven 0-3

Beerse Boys: Wilborts; van de Schoot (Hems), N. van Rooij, R. van Rooij, van Spreuwel; Gooskens (27. K. Verhagen), van Heerbeek, Wanrooij; Schapendonk, Mulders (83. J. Verhagen), D. van Ham