donderdag 25 april 2024
Junior Lima dos Santos, de maker van het 1e doelpunt - Foto: Chantal Straatman

Rood Wit doorbreekt neerwaartse spiraal

Veldhoven – Na vier nederlagen op rij heeft Rood Wit V. drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Zaterdagavond werd met 4-0 gewonnen van Oranje Zwart Helmond. Gideon Pieschel had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning.

De afgelopen tijd had Rood Wit V. een slechte reeks neergezet. Na de winst op (mede-)koploper Veritas ging het bergafwaarts: na vier nederlagen op rij was de ploeg van Robbert Verhoeven op een nacompetitie plaats beland. Een overwinning tegen Oranje Zwart Helmond was dan ook cruciaal om het degradatiespook een halt toe te roepen.

Rood Wit V. was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en liet meteen zien dat het de punten graag op de Korze wilde houden. Er ontstonden al snel diverse kwamen zoals in de 13e minuut een afgekeurd doelpunt op het randje van buitenspel tijdens een scrimmage in het Helmondse strafschopgebied. Enkele minuten later maakte Gideon Pieschel gebruik van een misser van William v.d. Wetering, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 27e minuut werd dan ook de score geopend. Mitchel Kluijtmans gaf vanaf de linkerkant een voorzet die door Junior op waarde werd geschat. De aan het einde van het seizoen naar RKSV Nuenen vertrekkende aanvaller opende met een intikker de score.

Kort na de openingstreffer was het opnieuw voor Rood Wit. In de 33e minuut verdubbelde Pieschel de score. De aanvaller was er als de kippen bij om een afgeslagen bal achter doelman Mario Podda te schieten, 2-0.

Oranje Zwart kwam in de tweede helft veel feller uit de stratblokken, waardoor de thuisploeg meer moeite had met het spel van de gasten. De aanvallen golfden richting het Rood Wit doel, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet voor de Helmonders. Door de druk van Oranje Zwart kwam Rood Wit nauwelijks nog op de helft van de tegenstander. Maar de eerste beste keer dat Rood Wit in de tweede helft een aanval kon opzetten – wat pas na ruim een kwartier gebeurde – was het meteen raak.  Gideon Pieschel gooide de wedstrijd in het slot met zijn tweede treffer: op een schot in de verre hoek was doelman Podda kansloos.

In de 78e minuut maakte Mohammed Yahia een overtreding op Stef Schellekens binnende beruchte lijnen en scheidsrechter Nelissen kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Mitchel Kluijtmans benutte de strafschop en zette zo de 4-0 eindstand op het scorebord.

27. dos Santos 1-0, 33. Pieschel 2-0; 62. Pieschel 3-0, 79. Kluijtmans 4-0 (str)

Rood Wit: Smulders; Damman, Bettgens (83. Veenstra), v. Beek, Verhoeven; Brugmans, v. Doorn, Schellekens; dos Santos (74. Maes), Pieschel (71. Fasen), Kluijtmans
Oranje Zwart: Podda; W. v.d. Wetering, P. v.d. Wetering (72. Gerrits), Boussfiz (56. Bouziafa), v.d. Heijden, T. v. Lierop, Y. Yahia, M, Yahia, F, Yahia, J. v. Lierop, Yahiaoui