woensdag 19 juni 2024
Chefrino Eind in de aanval, maar UNA gaf defensief weinig weg - Foto: Thieu Vlemmix

Sterrenslag op sportpark Zeelst

Zeelst – Vorige week ging het seizoen 2021-2022 van start. UNA won met 2-0 bij Hollandia en Groene Ster versloeg in Heerlerheide DEM met 3-0. Zowel de geelzwarten als de groenwitten kregen toen te maken met tegenstanders die niet als hoogvliegers gezien mogen worden. Afgelopen zondag stond daarom een duel op het programma met een ander allooi.

Groene Ster kwam naar UNA, maar voor de wedstrijd waren er nog meer sterren. Vuurwerk vanaf de Hagendorenseweg en gele rook en tromgeroffel van onder de luifel van de kantine. De UNA-supporters hadden er zin in! Het spel op een druilerig sportpark startte vervolgens flitsend. Beide teams kregen al snel een grote kans. Serhat Koç tikte van dichtbij een bal over het Limburgse doel. Een minuut later bracht Yannick Derix met zijn vuisten redding op een van dichtbij ingeschoten bal van Swen Cornelissen. Opnieuw een minuut later was het wèl raak: Serhat Koç kon alleen op keeper Mark Voss af en had geen moeite om de UNA-meute te laten juichen: 1-0.

De Limburgse Sterren lieten zich echter niet uit het veld spelen en bleven telkens weer de aanval zoeken. Vooral de Safouane Ahidar (overgenomen van Roda JC) was een plaaggeest voor de ploeg van Harrie Gommans. Het was dan ook deze beweeglijke en snelle rechtsbuiten die de stand na ruim een kwartier weer in evenwicht bracht. In het vervolg van de 1e helft had UNA iets meer balbezit en was ook wat vaker op de helft van de Limburgers te vinden. De ploegen bleven echter aan elkaar gewaagd en grote kansen kwamen er niet meer.

In het tweede bedrijf voerde UNA de druk wat meer op. Een schot van Rob van Boekel was te zacht, zodat keeper Voss de bal nog kon pakken. Maar een minuut later (52) dacht Rob dat zijn schot iets harder moest zijn en op aangeven van Nick Tielemans knalde hij de bal snoeihard achter Mark Voss: 2-1.

Groene Ster kreeg zes minuten later al een unieke kans om op gelijke hoogte te komen. Bij een perfecte aanval over links passte Ahidar op Joey Dekkers, die vanaf de zijkant van het strafschopgebied strak voorzette. Swen Cornelissen ontving de bal oog in oog met Derix, maar zijn schot was te slap om de UNA doelman te verschalken. UNA verviel daarna niet in het euvel van vorige competities om een kleine voorsprong te gaan verdedigen. Het bleef aanvallen en de verdediging was stabiel bij gevaarlijke tegenstoten van de Limburgers.

In de 70e minuut dacht een Limburgse verdediger de bal weg te ruimen, maar hij speelde de bal precies in de voeten van Rob van Boekel die nabij de punt van het strafschopgebied stond. Die nam dit cadeautje dankbaar aan en met een strak schot in de verste hoek tilde hij de stand naar 3-1. Groene Ster wist nu dat er een wonder moest gebeuren om UNA van winst af te houden en ook de gevaarlijke Ahidar hield het voor gezien.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Eerst voorkwam Mark Voss nog een doelpunt. Na een goede voorzet van Max van den Akker schoot Tielemans van dichtbij op doel. Keeper Voss ging naar rechts maar het schot van Tielemans ging naar links.  Toch kon hij in een reflex de bal nog met zijn linker vuist pareren. Maar de 4-1 kwam alsnog op het scorebord. Daar zorgde in de toegevoegde tijd middenvelder Samuel Franssen voor met een fraai afstandsschot over de grond.

Een prima resultaat voor de Zeelstenaren, maar zoals de man van de wedstrijd, Rob van Boekel, zei: “toch een beetje geflatteerd”. De ploeg van Maurice Verbunt is echt een van de hoogvliegers in de Derde Divisie.

Doelpunten:
8. Koç 1-0, 17. Ahidar 1-1; 52. R. van Boekel 2-1, 70. R. van Boekel 3-1, 90+1. Franssen 4-1

Opstellingen:
UNA: Derix; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Franssen, R. van Boekel (76. van Gerven), Boulghalgh; Willems (80. van den Akker), Koç, Tielemans
Groene Ster: Voss; Simmons, Petit (71. Henssen), Clout (81. Kiki), de Kleijn; Simons, Breukers, Dekkers; Ahidar, Eind, Cornelissen (64. Elalji)