woensdag 19 juni 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

Troosteloos gelijkspel UNA in Breda

De kansen voor UNA om op deze midweekse avond uit bij Baronie een resultaat te behalen, leken vooraf niet bijster groot. Niet alleen vanwege de prestaties van de Bredanaars tot nog toe, met onder andere winst tegen HSC ’21 en de monsterscore bij JOS/Watergraafsmeer (1-7). Maar zeker ook vanwege de stroeve start van de Zeelstenaren.  De verwachting vooraf was, dat er voor UNA na twee wedstrijden nog zonder winst in Breda een loodzware opdracht stond te wachten.  

Aan de start stonden vanavond dezelfde elf spelers als afgelopen zondag. Dat was dus nog altijd zonder Noël van Gerven, vorig seizoen dikwijls de aanjager op het middenveld en speler van het jaar. Maar inclusief de afgelopen zondag licht geblesseerd uitgevallen Rhoan Boudewijns. Hij maakte de keuze voor hem helemaal waar. De van UNA O23 overgekomen centrale verdediger – 19 jaar pas – speelde alsof hij er al jarenlang staat; een ijzersterke partij dus. Dat gold trouwens ook voor de andere drie mannen uit de laatste linie: Tom Scheepers, Yoeri Sijbers en Louisben Jagt. Maar daarmee was – met uitzondering van Bassou Boulghalgh – wel het beste deel van UNA’s opstelling benoemd.

Opnieuw was het spel, net als dat van de tegenstander uit Breda trouwens, middelmatig. Heel veel kansen creëerden beide ploegen niet. Bij UNA was er wel een hele goeie mogelijkheid voor Aaron Bastiaans. Toen de keeper van de thuisploeg zijn doel al had verlaten, kwam de linkerspits echter niet verder dan een slap schotje. De Baronnen deden het dus al niet veel beter. De wedstrijd verliep dan ook in een traag tempo, zonder echte hoogtepunten.

Na de hervatting was er sprake van een lichte verbetering met nu UNA het meeste aan zet. Erg veel leverde dat echter nog altijd niet op. Het begon er dan ook hoe langer hoe meer op te lijken dat degene die scoort op sportpark De Blauwe Kei ook de winst zou pakken. Eerst was Mohammad Moustafa in de 82e minuut daar heel dicht bij, maar zijn schot ging naast. Intussen was Niek van Boekel als breekijzer in het veld gekomen om wellicht nog iets te forceren. Tenslotte was het invaller Max van den Akker met het laatste woord. De doorgebroken spits werd met een splijtende pass van de eveneens ingevallen Samuel Franssen vlak voor tijd de diepte ingestuurd. Zijn over de keeper gelobde bal belandde slechts op de lat en dan er overheen.

Twee goals fabriceerde UNA in drie partijen. Met het scorend vermogen is het bij de Zeelstenaren derhalve niet best gesteld. Na drie wedstrijden wacht de ploeg dan ook nog altijd op de eerste volle winst.

(verslag Thieu Vlemmix)

Opstellingen:
UNA:  Stoskovic; Scheepers, Boudewijns, Sijbers, Jagt; Boulghalgh, Boogers, Senders (78. ), Van Rosmalen; Respen, Bastiaans (67. Franssen). Wissel: 67. Max van den Akker
Baronie: Jacobs; S. Wirix, Veldhof, Vermeulen, Townsend (86. van Gool), Umar, Schuit (62. El Kaddouri), J. Wirix, El Morabit, Mohammad (86. van Butselaar), Zimmerman (71. Tjien-Fooh)