woensdag 17 april 2024
Scheepers gaat een kopduel aan - Foto: Thieu Vlemmix

UNA lijkt op de weg terug

Thuisploeg Blauw Geel ’38 had in deze competitie nog niet verloren. UNA daarentegen nog niet gewonnen. De betere papieren in Veghel leken daarmee op voorhand duidelijk in handen van de thuisploeg. Als je bovendien keek naar de vorige wedstrijd dan moet gezegd dat Blauw Geel het er tegen hoogvlieger HSC ’21 (2-2 gelijk) goed vanaf heeft gebracht, terwijl UNA in Breda tegen Baronie (0-0) nog altijd niet echt komaf heeft kunnen maken met de aarzelende start van deze competitie. En dat is behoorlijk in strijd met de aspiraties van de Zeelstenaren, die voor zichzelf toch een plek bovenin de ranglijst in gedachten hebben. Vandaag in Veghel was het ook nog niet allemaal hosanna. Maar toch lijkt het erop dat Harrie Gommans c.s. de weg omhoog zijn ingeslagen. Zonder de pannen van het dak te spelen, was UNA de hele wedstrijd beter dan de thuisploeg.

In de 20e minuut werd Brian Boogers op de 16-meterlijn neergehaald door doelman Jordy Zielschot. Een belangrijk moment, want de Blauw Geel goalie kreeg rood en UNA een vrije trap. Sten Senders en Mitchel van Rosmalen stonden klaar achter de bal. Tot ieders verbazing trapte Mitchel in plaats van specialist Sten en feilloos verdween de bal in de linker bovenhoek: 0-1.

UNA was al wat sterker maar nu tegen tien man zeker. Toch moest de uitstekend keepende Petar Stoskovic zo nu en dan optreden. Bijvoorbeeld in de 48e minuut toen hij Koen van der Zanden van Blauw Geel van scoren af hield. In de 57e minuut viel de wedstrijd definitief in de plooi voor UNA toen Brian Boogers een voorzet binnentikte (0-2). Vervolgens is het woord aan de invallers. In de 87e minuut stond vervanger Noël van Gerven nog maar nauwelijks op het veld toen hij vanaf de achterlijn de bal precies op maat richting Niek van Boekel schoof; die had geen moeite om voor de 0-3 te zorgen. Het aller- allerlaatste woord was voor Max van den Akker (vervanger van Aaron Bastiaans). Hij deelde de genadeklap uit aan de moegestreden blauwgelen: 0-4.

(verslag: Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
27. van Rosmalen 0-1; 57. Boogers 0-2, 87. N. van Boekel 0-3, 88. van den Akker 0-4

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Scheepers, Boudewijns (62. Franssen), Sijbers, Jagt; Boulghalgh, Boogers, Senders (83. van Gerven), Van Rosmalen (62. N. van Boekel); Respen, Bastiaans (67. van den Akker)
Blauw Geel’38: Zielschot (24. rode kaart), Hurkmans (70. Haeve), Voets, Zeller, van Boxtel, Boonstoppel (46. Alkir), Loermans (70. Gurcuoglu), op den Camp (61. van den Nieuwenhof), van der Zanden, de Meij, Nasser (25. van Zutphen)