UNA kansloos onderuit tegen EVV

Zeelst – De winterstop ging in Zeelst in met een fraaie 2e plek in de derde divisie. UNA had evenveel punten als koploper TEC, maar de Tielse ploeg moest nog een wedstrijd inhalen. Een uitstekend uitgangspunt voor de tweede helft van de competitie, maar het liep uit op een desillusie. UNA had zeker in de eerste helft niets in te brengen tegen het Limburgse EVV, dat “slechts” op een 13e plek stond, en leed uiteindelijk een verdiende 0-3 thuisnederlaag.

Al vroeg in de wedstrijd werd UNA gewaarschuwd: in de 3e minuut scheerde een hard schot van de Limburgse rechtsbuiten, Siem van Dijck, rakelings voor het Zeelster doel langs. Een kwartier later gleed Ritchie Sam-Anpong in het UNA strafschopgebied uit en leek de bal met de arm te beroeren. Althans dat was de reactie van de EVV-aanvallers die een strafschop claimden. Maar scheidsrechter Witlox wuifde de protesten weg. Rond de 22e minuut was er weer gevaar in het Zeelster strafschopgebied. De vrijstaande Jordi Beelen kreeg de bal diep aangespeeld binnen de 16 meter, maar had teveel tijd nodig om de bal voor zijn goede voet te krijgen. Lex van Dijk kon daardoor de bal nog net wegtikken. Een minuut later gaf Siem van Dijck van net buiten de punt van het strafschopgebied een poeier op het UNA-doel. Yannick Derix moest gestrekt naar de hoek om de bal uit de kruising te tikken.

UNA kon er weinig tegenover zetten, het ontbrak de geelzwarten vanmiddag aan overtuiging en wilskracht. Het was dan ook tekenend dat pas na een half uur de eerste kans voor UNA te noteren was. Brian Boogers kreeg de bal binnen de zestien aangespeeld, maar zijn schot smeulde dusdanig onder de uitgekomen Limburgse doelman Michel Vercruysse, dat de bal langzaam voor het doel langs ging. Aan de andere kant kon EVV daarentegen na 36 minuten het net wèl vinden. De gevaarlijke Siem van Dijck omspeelde op rechts listig UNA-back Louisben Jagt en oog-in-oog met Yannick Derix schoof hij de bal onder de uitkomende UNA-doelman het net in, 0-1. Even later was het opnieuw raak. Een foutieve afspeelbal op het middenveld gaf Jordi Beelen de mogelijkheid om net voor rust de overmacht van de Limburgs ook op het scorebord te zetten, 0-2.

Het eerste fluitsignaal in de 2e helft had nauwelijks geklonken of Vankan kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de 0-3 aan te tekenen, maar een uitgestrekt been van Yannick Derix voorkwam dit onheil. UNA kwam vervolgens wat beter voor de dag, maar verder dan enkele speldenprikken kwamen de Zeelstenaren niet. EVV bleef simpel overeind en was regelmatig gevaarlijk door snel vanuit de verdediging de aanval op te zoeken. Kort voor tijd werd het alsnog 0-3 nadat de op links diepgaande invaller Omar Ramadani een strakke voorzet het strafschopgebied in gaf. Ter hoogte van de penaltystip tikte een andere invaller, Luqmane Bezzat, de 0-3 binnen.

Het druilerige weer op sportpark Zeelst was voor de toeschouwers niet al te best, maar ze kregen het ook niet warm van het vertoonde spel van de Zeelstenaren. Een off-day voor UNA, dat hopelijk komende zondag in Oostzaan beter voor de dag gaat komen tegen OFC.

36. v. Dijck 0-1, 42. Beelen 0-2; 89. Bezzat 0-3

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Jagt; v. Boekel, Boulghalgh (79. Tieben), v. Dijk (46. v. Herwijnen), Sebregts; Boogers, Tielemans
EVV: Vercruysse; Roumen, Kochanowski, Geenen, Schilken; Tinnemans, Roy Gielen, Vankan; v. Dijck (76. Bezzat), Beelen (86. A. Gielen), Simmons (82. Ramadani)