donderdag 25 april 2024
Quick-doelman Puister voorkomt een treffer van UNA - Foto: Thieu Vlemmix

UNA wint rommelig duel tegen Quick

Zeelst – Deze zondag trof UNA met Quick een weinig scorende ploeg, maar ook een ploeg die weinig doelpunten tegen kreeg. In 5 wedstrijden hadden de Hagenezen een doelsaldo van 3 voor en 3 tegen opgebouwd. Mede door de vele blessures aan Zeelster kant zou het een lastige wedstrijd worden. Dit bleek ook wel, want na een rommelig duel won UNA uiteindelijk met een klein verschil van Quick.

Het duel op Sportpark Zeelst kwam in de eerste helft nooit echt op gang. Eigenlijk was het een saaie vertoning, waarin Quick wat meer op de helft van UNA speelde dan andersom. Grote kansen leverde het echter aan beide kanten niet op. Pas in de 28e minuut ontstond er enige opwinding toen Yanick Derix een overtreding beging binnen de beruchte lijnen op Quick-aanvaller Marc Boshoff. De strafschop werd door Boshoff zelf genomen, maar gelukkig voor UNA belandde de bal snoeihard op de paal.

Vier minuten later kwamen de geelzwarten echter wèl op voorsprong. Een schot van Horsten ketste terug via de keeper voor de voeten van Brian Boogers, die geen moeite had met deze intikker: 1-0.

Na de pauze werd het meer een wedstrijd. UNA zocht vaker de aanval en Quick werd voorzichtiger. Eerst kogelde Rob van Boekel na 4 minuten de bal rakelings naast. Weer 4 minuten later eindigde een vrije trap van Sten Senders vanaf 35 meter op de vuist van doelman Jari Puister, die daarvoor gestrekt de hoek in moest. In de 57e minuut werd het fellere spel van UNA dan toch beloond. Een vrije trap van Serhat Koç kwam gevaarlijk voor de Haagse kooi. Keeper Puister kreeg de bal niet klemvast en met de terugspringende bal wist de geslepen Brian Boogers wel raad: 2-0.

Daarna moest er nog er nog ruim een half uur gespeeld worden. De voorsprong van UNA gaf een goed gevoel, maar de blauwwitten van trainer Van der Zwaan gaven het niet op. In de 78e minuut kwamen de gasten op 2-1 via een treffer van Rick Burgering. In de laatste minuten probeerde Quick nog de gelijkmaker af te dwingen. Dit zorgde voor diverse chaotische toestanden in de Zeelster verdediging, maar UNA hield stand. Hoogstaand voetbal is het niet geweest maar UNA koesterde de 3 punten, behaald in een rommelige wedstrijd.

31. Boogers 1-0; 56. Boogers 2-0, 78. Burgering 2-1

UNA: Derix; Horsten, Scheepers, Puts (84. Saoudi), Bergraaf, Boulghalgh (69. van Gerven), Franssen (84. Tielemans), R. van Boekel (74. van den Akker), Stenders, Boogers, Koç
Quick: Puister; Bilen, van Dorp, Couwenhoven (46. van Hese), van Zwieten-de Blom, Massar (59. Haddadi), de Kruijf, Fischer, Bouyaouzan, Burgering, Boshoff