dinsdag 18 juni 2024
Niek van Boekel (15) kopt op doel, Max van den Akker kijkt wat er van terecht komt - Foto: Thieu Vlemmix

UNA zonder veel inspanning naar zege in Uden

Uden – Na de thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Quick zijn de resterende wedstrijden voor UNA ontdaan van wezenlijk belang. Voor de tegenstander stond er nog wel iets op het spel. Alhoewel, de kansen voor behoud in de Derde Divisie – na de comeback bijna een jaar geleden – lijken voor de Udenaren minimaal. UDI’19 is er de afgelopen tijd niet in geslaagd zich bij de middenmoot te voegen en met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg er beroerd voor.

En dat is in deze wedstrijd, waarin UNA op zijn gemak dikwijls tijden lang de bal rondspeelde, te zien. Eerst nog iets over de opstelling. Sten Senders ontbrak op het appèl. Op zijn plek maakte Nick Tielemans eindelijk zijn rentree in de basis. Ook Yoeri Sijbers (blessure) was er vandaag niet bij. Nu had Harrie Gommans een nieuwe vondst: verrassenderwijs stond niet Rhoan Boudewijns centraal in de verdediging, maar Mitchel van Rosmalen.

Welgeteld twintig seconden na de aftrap had UNA – of liever gezegd ‘had Max van den Akker’ – nodig om door te breken. Hij stuitte vervolgens op de Udense doelman. De wedstrijd kabbelde vervolgens rustig voort. Maar Nick Tielemans zorgde na 20 minuten voor een opleving en zijn voorzet werd uiteindelijk door Brian Boogers binnengetikt: 0-1. Omdat UDI’19 nauwelijks voor ernstige bedreigingen zorgde, kon UNA op zijn gemak de lakens uitdelen. Een schot op de lat van de verder matige Juul Respen zorgde nog voor enige opwinding. Toen Bassou Boulghalgh met een blessure het veld moest verlaten, kwam Samuel Franssen voor hem op het (midden)veld. En die zorgde voor wat meer leven in de brouwerij.

Na de pauze raakte UDI’19 nog verder in de problemen, toen Nick Tielemans ook doelpunt nummer twee voorbereidde. Brian Boogers was wederom zijn aanvalsmaat, die voor de tweede keer het net vond. UNA vond het daarna allemaal wel welletjes. De man met vandaag zijn 100ste wedstrijd voor UNA, Louisben Jagt, hoefde zich ook al niet nodeloos met spurts langs de lijn bezig te houden. En zo kabbelde de wedstrijd voort, alhoewel: één keertje moest doelman Petar Stoskovic nog handelend optreden en dat deed ie, zoals we dat gewend zijn, prima.

Doelpunten:
21. Boogers 0-1; 51. Boogers 0-2

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, van Rosmalen, Jagt (83. Boudewijns); N. van Boekel (73. van Gerven), Boulghalgh (26. Franssen), Respen; van den Akker, Boogers (83. Groenendijk), Tielemans (73. Azzis),
UDI’19: Verhoeven; Bloem (67. Bongers), van Geelkerken (10. Mulders), Koca, Smits; van de Goor, Janssen, van Lankveld, van Rooij (67. Vesters); van de Haterd, van Schoonhoven (56. Hokke)